Diari Més

Daisuke Suzuki apunta al lateral dret del Nàstic a San Mamés

La baixa de Xisco Campos obre les portes de la titularitat al japonès, el qual jugaria allunyat de la seva demarcació natural

Daisuke Suzuki apunta al lateral dret del Nàstic a San Mamés

Daisuke Suzuki apunta al lateral dret del Nàstic a San MamésCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No és un fixe en les travesses, però podria debutar amb la samarreta del Gimnàstic de Tarragona aquest mateix cap de setmana. Daisuke Suzuki és el jugador que té més números per actuar com a lateral dret aquest diumenge a San Mamés, contra el Bilbao Athlètic. El japonès, tot i ser central nat, és una de les poques alternatives que té Vicente Moreno per cobrir la baixa de Xisco Campos, el qual es perdrà l’enfrontament per sanció.

Són diverses opcions les que té en ment l’entrenador del Nàstic per poder ocupar el carril dret de la defensa. Gerard Valentín està lesionat, i encara no està previst que torni a jugar amb l’equip. Jordi Calavera, a dia d’avui, segueix apartat i, si no canvien les coses en els pròxims dies, seguirà sense estar disponibe per al tècnic del Nàstic. Així les coses, s’obren diversos ventalls en aquesta demarcació de cara al duel de diumenge.

La possibilitat més probable és la de Daisuke Suzuki. Tot i que ell no és lateral, és el futbolista que està més en forma i que podria formar part de l’onze inicial. El seu perfil és de central nat i, per tant, si actués a la banda, no podria pujar la banda com si es tractés d’un carriler, però defensivament podria ajudar a cobrir la baixa del seu company.

Una altra opció és la de Xavi Molina. La polivalència d’aquest futbolista provoca que l’entrenador pugui tirar d’ell en el moment que ho cregui necessari. Ell és centrecampista nat, però porta tota la temporada actuant de defensa central, una demarcació en la qual està demostrant una gran solvència, tot i el gol que es va marcar en la seva pròpia porteria aquest passat diumenge, al Nou Estadi, contra la Ponferradina.

També ha actuat com a lateral dret en algun moment de la seva carrera Iago Bouzón. Ell és central, però es pot adaptar perfectament a aquesta demarcació. És el menys probable de tots els candidats a ocupar el carril dret de la rereguarda, però el gallec, en una situació de necessitat, podria fer el pes.

Una difícil decisió

Amb Daisuke Suzuki a la banda dreta i Mossa a l’esquerra, Vicente Moreno haurà de decidir entre Bouzón, Pablo Marí i Xavi Molina a la defensa. A dia d’avui, tot apunta que Marí tornarà a la titularitat, i que el podria acompanyar Molina, deixant Iago Bouzón a la banqueta.

També hi podria haver canvis al centre del camp. De fet, Lévy Madinda està tocant la porta de la titularitat, i podria rellevar o bé Giorgi Aburjania o Sergio Tejera a l’onze inicial. La resta de l’equip no patirà cap canvi, de forma que Jean Luc, Archille Emaná, José Naranjo i Aníbal Zurdo, sempre que no hi hagi cap lesió abans del partit, seran els escollits davant del Bilbao Athlètic.

tracking