Diari Més

Política

Fernández Díaz es considera avalat pel resultat del 26-J: «Em sento molt acompanyat pels ciutadans»

El ministre i candidat del PPC creu que la querella de CDC «no té recorregut» judicial perquè es basa en «una prova nul·la»

El ministre de l'Interior i candidat al 26-J, Jorge Fernández Díaz.

Fernández Díaz es considera avalat pel resultat del 26-J: «Em sento molt acompanyat pels ciutadans»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l’Interior i candidat del PPC a les passades eleccions del 26-J, Jorge Fernández Díaz, ha volgut minimitzar la querella que ha anunciat CDC que interposarà contra ell pel contingut de les gravacions difoses amb les seves converses amb el director de l’Oficina Anticorrupció, Daniel de Alfonso. «No em preocupa ni personal ni políticament», ha dit. Fernández Díaz creu que la demanda«no té recorregut»jurídic perquè, segons ell, es basaria en una gravació«que és una prova nul·la davant un jutjat». A més, considera que en aquelles reunions «no es va parlar de res mínimament delictiu».

D’altra banda, i vist que el 26-J el PPC ha incrementat resultats i diputats a l’Estat i a Catalunya després de conèixer’s la gravació, el ministre assegura que es veu avalada la seva actuació i diu que se sent «molt acompanyat pels ciutadans».

Jorge Fernández Díaz no està gens preocupat per la querella que ha anunciat CDC en contra seva. «Jo sé que en cap moment vam parlar de res mínimament delictiu, hauria estat gravíssim», ha dit el ministre en referència a les converses gravades i publicades per Público.es. I són precisament aquestes gravacions el que fan pensar al ministre que les accions judicials de Convergència no arribaran massa lluny. «S’ha de tenir mínim coneixement del dret, perquè una prova nul·la no serveix per a res. I aquesta gravació és nul·la. No té cap recorregut, això», ha sentenciat contundent.

En aquest sentit, Fernández Díaz dóna tan poca validesa a la denúncia de CDC que, tirant d’ironia, l’ha comparat amb «una querella catalana», que en termes legals antics feia referència a procediments que es posaven en marxa només per pressionar. El popular, però, sí ha deixat clar que per a ell, la querella és un «intent d’instrumentalitzar la justícia». «Basar una denuncia en una gravació il·legal. De què estem parlant? Per l’amor de Déu! Potser alguns pretenen tapar una cosa amb una altra», ha dit, fent referència a que l’anunci de CDCarriba just el dia que s’ha fet pública la fi de la instrucció pel cas del 9-N.

Amb tot, Fernández Díaz ha assegurat que no té «ni por ni preocupació» per la possibilitat que surti a la llum la conversa gravada sencera o altres de semblants, en cas que la querella tiri endavant. En aquest sentit, ha defensat que en alguns dels talls que s’han pogut escoltar sembla«una cosa que no és». «Les coses s’han d’analitzar en el seu context. Perquè ningú amb responsabilitats públiques aguanta una hora de conversa privada gravada. Si es talla un tros només, s’arriba a conclusions que res tenen a veure amb el que es va tractar», ha sentenciat.

Per últim, el ministre ha volgut deixar clar que sent avalada la seva actuació, tant pel que fa a les reunions amb De Alfonso, com en la resta de responsabilitats polítiques que ha tingut. Així, creu que «a jutjar pels resultats del 26-J –on els populars han crescut en vots i escons a Catalunya i a tots Espanya- em sento molt ben acompanyat pel meu partit i pels catalans». «Els ciutadans tenen la idea prou clara del que s’està produint aquí», ha dit, insinuant que tot és una operació que intentava desprestigiar-lo.

No compareixerà al Parlament

El ministre ha explicat també aquest dimarts que no pensa comparèixer davant la comissió d’Afers Institucionals del Parlament per més que els grups o la cambra catalana ni demanin. Amb to visiblement molest, Fernández Díaz ha deixat clar que, com a molt, compareixerà a les Corts Generals i si el reclamen. “«o responc davant el Congrés i el Senat. Dels actes com a ministre responc davant el Congrés i el Senat. Jo no ho faig davant el Parlament. Està clar? A veure si entenem el que és un estat democràtic i de dret», ha sentenciat.

tracking