Diari Més

Tarragona registra un empat a sis

ECP, ERC, PSC, PP, CDC i Ciutadans aconsegueixen un escó al Congrés dels Diputats i revaliden el mateix resultat que als comicis del passat desembre

Fèlix Alonso, candidat d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats.

Tarragona registra un empat a sisCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La circumscripció de Tarragona ha registrat un empat a sis entre En Comú Podem (ECP), ERC, PSC, PP, CDC i Ciutadans (C's), que obtindran un diputat cadascun amb el 100 % dels vots escrutats.

La llista d'En Comú Podem a Tarragona, encapçalada per Félix Alonso, ha obtingut 75.021 vots —el 21,84 % del total—. «En Comú Podem torna a guanyar clarament, hem pujat gairebé dos punts en comparació al desembre», ha detallat Alonso. En aquest sentit ha assegurat que «avui hem confirmat que som la força del canvi a Catalunya». Tot i això, ha destacat que «quan guanyes i vols guanyar més, et quedes amb aquesta sensació agre». En clau estatal, però, ha lamentat que «la pitjor notícia de la nit és que el Partit Popular torna a guanyar i que a la gent d’aquest país no els afecta la corrupció ni la malversació d’aquesta formació». Per aquest motiu, ha reivindicat que el següent pas és allargar la mà «als companys progressistes, als socialistes, també als d’Esquerra Republicana i perquè no a Convergència i PNV per evitar que el Partit Popular torni a estar al capdavant».

ERC ha repetit segona posició amb 67.547 vots (el 19,67% del total). El diputat Jordi Salvador ha explicat que «a l’Estat espanyol es demostra un cop més que no hi ha res a fer i que teníem raó amb el discurs de campanya. El Partit Popular ha tornat a guanyar, i això vol dir que Espanya és un projecte absolutament diferent del nostre. El PP és un partit corrupte, que ha fet unes polítiques en contra de les classes treballadores, brutals. És un partit que ha utilitzat les clavegueres de l’Estat per anar contra el procés català. Pots tenir escàndols com el del Castor o el de Flix i aquí no passa absolutament res. Jo no m’hi veig quatre anys més amb aquestes polítiques neoliberals que ens estan portant 100 anys endarrere».

El PSC ha obtingut la tercera posició amb 53.796 sufragis, el 15,66 % del total. «Ens hauria agradat treure més bons resultats», resumeix el cap de llista del PSC a la província de Tarragona, Joan Ruiz. El partit socialista ha vist com la seva situació política a Tarragona s’ha mantingut exactament igual que les passades eleccions del 20 de desembre.

Pel que fa al PP, que ascendeix de la sisena a la quarta plaça en aconseguir 51.061 paperetes —el 14,87% del total—, dos punts més que el passat 20 de desembre. «No sé si ho sabeu, però hem guanyat les eleccions!». No va poder haver-hi millor carta de presentació per a la persona que representarà al PP tarragoní al Congrés dels Diputats. Jordi Roca, a més va voler deixar un missatge molt clar: «Els espanyols han escollit, i han apostat per la moderació, la centralitat i l’estabilitat», tot afegint que «el Partit Popular ha de governar».

Al seu torn, CDC ha recollit 47.120 vots, el 13,72% del total. «Hi ha hagut un clar transvasament de vots de Ciutadans a PP», explicava Ferran Bel, candidat de CDC al Congrés, per justificar l’ascens dels populars. A més, assegurava, els resultats «són aritmèticament els mateixos, no hi ha hagut moviment de diputats», el que, per Bel, demostra que «repetir aquestes eleccions no ha servit per res».

Ciutadans ha aconseguit 38.898 paperetes, l'11,33% dels vots tarragonins. El candidat taronja Sergio del Campo ha atribuït la davallada al fet que «potser no hem estat capaços d'explicar realment què ha fet Ciutadans, a quins acords ha intentat arribar, i la gent no ho ha entès», però també a «la política de la por» i «una llei electoral injusta que ha colpejat especialment el partit en l’àmbit nacional».

En els anteriors comicis, la formació guanyadora a la província de Tarragona també va ser En Comú Podem amb un diputat i el 20,64% dels vots, seguit d'ERC, que va obtenir un representant a les corts amb el 17,49% de les paperetes i el PSC, que va aconseguir un escó amb el 15,79% dels sufragis.

També Democràcia i Llibertat —coalició que liderava CDC—va aconseguir un escó i el 15,29% dels vots, Ciutadans també es va fer amb un i el 14,24% de les paperetes, mentre el PP va obtenir un diputat amb el 12,23% dels sufragis.

Jordi Salvador, candidat d'ERC al Congrés dels Diputats.

Tarragona registra un empat a sisOlivia Molet

Joan Ruiz, candidat del PSC al Congrés dels Diputats.

Tarragona registra un empat a sisCristina Aguilar

Jordi Roca, candidat del PP al Congrés dels Diputats.

Tarragona registra un empat a sisOlivia Molet

Ferran Bel, candidat de CDC al Congrés dels Diputats.

Tarragona registra un empat a sisCristina Aguilar

Sergio del Campo, candidat de Ciutadans al Congrés dels Diputats.

Tarragona registra un empat a sisOlivia Molet

tracking