Diari Més

Participació

La participació cau 3 punts a Catalunya i a Espanya es manté igual

A Tarragona la participació també ha caigut tres punts respecte el 20-D

La participació cau tres punts a Catalunya i a Espanya es manté igual

La participació cau tres punts a Catalunya i a Espanya es manté igualACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya ha registrat, aquest diumenge, una baixa participació a les eleccions generals, en haver acudit a votar només el 65,6% dels electors, tres punts menys que en els passats comicis del 20D. Aquesta diferència era, a les 18.00 hores, de més de 10 punts, la qual cosa evidencia que les votacions s'han animat a última hora.

En el conjunt d'Espanya, la participació ha estat similar a la del 20-D, situant-se en el 69,8%, uns quatre punts més que a Catalunya, que ha estat una de les comunitats més abstencionistes, només superada en aquest apartat per Canàries i Balears.

Alta participació al final de la jornada

La jornada electoral ha coincidit amb el final del pont de Sant Joan i molts ciutadans catalans han quedat atrapats en les cues quilomètriques que s'han format a les carreteres, de tornada als seus domicilis. Molts d'aquests ciutadans, que esperaven poder votar després de tornar de les seves segones residències o llocs de vacances, no han pogut finalment fer-ho a causa d'aquestes retencions, mentre altres han hagut de córrer fins als col·legis per arribar abans del tancament de les portes, a les 20.00 hores.

Aquesta mobilització d'última hora ha fet que la participació hagi estat finalment més gran que la que feia preveure l'avanç de les 18.00 hores, quan només el 46,38% dels electors havien dipositat les seves paperetes a les urnes, xifra un 10 per cent inferior a la del 20-D a la mateixa hora. Una altra explicació a aquest augment de la participació en les últimes hores ve donada pel gran increment en aquests comicis del vot per correu, un vot que computa al final del tancament de les urnes i que aquest any podia suposar fins a un 4% del total del cens. En el conjunt d'Espanya van exercir el seu dret al vot per correu 1.357.720 persones, la qual cosa representa un increment del 86,5 % respecte a les eleccions del 20-D.

A la demarcació de Tarragona la participació ha davallat fins al 63,3%, davant del 66,89% del 20-D. A Barcelona, la xifra ha estat de 66,7%, tres punts per sota de la de les generals del 2015. A la circumscripció de Girona, el nombre de votants s'ha situat en el 62,14%, un 3,4% menys que l'any passat, i Lleida ha estat la província amb menor participació, un 61%, 2,9 punts menys que en els últims comicis.

tracking