Diari Més

cdc

Homs (CDC) es mostra disposat «a fer fora el PP de la Moncloa»

CDC ha obtingut els mateixos diputats que en les passades eleccions, tot i que ha rebut menys vots

Homs es mostra disposat «a fer fora el PP de la Moncloa»

Homs es mostra disposat «a fer fora el PP de la Moncloa»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Convergència Democràtica de Catalunya ha obtingut, de nou en aquestes eleccions, els vuit diputats aconseguits el 20-D. Tot i això, el nombre de vots que ha rebut el partit independentista s'ha reduït en uns 100.000, aproximadament, passant dels 567.253 diputats de les passades eleccions als aproximadament 472.000 d'aquest 26-J.

Francesc Homs ha assegurat, en roda de premsa, que aquest «no és el resultat que voldríem haver obtingut». Homshaavisat, també,que l'independentisme serà decisiuper a la formació d'un nou govern a Espanya i s'ha declarat disposat a fer fora el PP de la Moncloa. «Li dedicaré això a Fernández Díaz i a tots aquells que han fet guerra bruta i que han utilitzat les clavegueres de l'Estat, perquè malgrat el conjunt del resultat, nosaltres estem a punt i disposats a fer-los fora de la Moncloa, i ho farem», ha remarcat en la seva compareixença per valorar els resultats electorals.

En declaracions posteriors, Carles Puigdemont ha afirmat que «ha valgut la pena l'esforç de la campanya». A més, ha confirmat que el procés segueix viu, i que tornarà «a trucar a la porta de la política espanyola». Tot i això, Puigdemont ha remarcat que «si el 20-D va suposar la mort de la tercera via, el 26-J ha significat la mort del referèndum», que només hauria estat possible amb la victòria d'Units Podem. El president de la Generalitat també ha repetit, durant la roda de premsa, que aquestes eleccions «eren innecessàries», però tot i així ha agraït l’esforç dels militants i dels votants.

tracking