Diari Més

PSC

Ruiz aposta perquè el 30% dels universitaris i alumnes d'FP tarragonins gaudeixin de beques

Els socialistes volen consensuar una nova Llei d’Educació amb totes les forces polítiques

Ruiz aposta perquè el 30% dels universitaris i alumnes d'FP tarragonins gaudeixin de beques

Ruiz aposta perquè el 30% dels universitaris i alumnes d'FP tarragonins gaudeixin de bequesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de llista del PSC al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, s’ha compromès aquest dilluns a «refer»algunes de les polítiques educatives que, al seu parer, s’han vist perjudicades per l’acció del govern del PP. El candidat ha reivindicat que les beques tornin a ser un dret de tots els ciutadans i ha proposat que el 30% dels alumnes universitaris i d’FP del Camp i l’Ebre puguin gaudir d’ajuts econòmics. Si governen, els socialistes es comprometen a derogar la Lomce i a consensuar una nova Llei d’Educació amb la resta de partits. Ruiz ha apostat també per revertir«les retallades dels governs de PP i CiU». Segons el cap de llista, en quatre anys els pressupostos de l’Estat s’han reduït de 6.000 MEUR i, malgrat l’increment d’alumnes, la demarcació de Tarragona ha perdut 300 professors. Els socialistes volen que la inversió en ensenyament representi el 2% del PIB quan acabi la nova legislatura.

Joan Ruiz ha reclamat que l’educació esdevingui«un motor de canvi» i que tota la ciutadania tingui les mateixes oportunitats d’estudiar. En aquest sentit, el cap de llista per Tarragona ha reivindicat l’aposta històrica que han fet els socialistes per un model «d’educació per tothom». Des del PSC també han defensat que l’educació es vegi com una inversió i no com una despesa, i que en temps de crisi es reforcin les polítiques d’ensenyament. A més, Ruiz s’ha mostrat partidari d’acordar una nova Llei d’Educació amb la resta de partits i ha criticat que la legislació vagi canviant cada cop que hi ha un nou govern.

Incertesa sobre BCN World

Després dels dubtes sorgits sobre la continuïtat de l’empresa Melco en el projecte conegut inicialment com BCN World, Joan Ruiz ha opinat que la situació que s’està vivint és conseqüència de «la ineficàcia» de l’executiu català. «No només és incapaç d’aprovar els pressupostos, sinó que es va deixant pel camí projectes com aquest i els posa en perill», ha etzibat el cap de llista del PSC. Ruiz ha exigit al Govern que treballi per possibilitar l’ampliació del CRT de Vila-seca i Salou perquè«hi ha molta gent aturada que veu com s’esfumen les expectatives de feina que podia tenir».

tracking