Diari Més

Successos

Vuit nens han mort aixafats per un mateix tipus de calaixera d'Ikea als EUA

La companyia ha retirat 29 milions de models de calaixera Malm a Estats Units i Canadà a causa d'aquests fets, l'últim succeït el mes de maig

Un total de 29 milions d'exemplars del model de còmoda Malm han estat retirats als EUA.

Vuit nens han mort aixafats per una calaixera d'Ikea als EUAIkea

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de vuit nens han mort als Estats Units d'Amèrica aixafats pel mateix tipus de moble d'Ikea, segons informa ABC News. Es tracta de la calaixera de la línia Malm, de la qual ja han estat reitrats 29 milions d'exemplars als Estats Units i al Canadà a causa d'aquests fets.

El darrer d'aquests tràgics accidents es va produir el passat mes de maig, tot i que ha estat ara quan ha sortit a la llum. Jozef Dudek, un infant de dos anys, va morir quan aquest tipus de moble li va caure a sobre mentre dormia. El fort cop li va provocar la mort.

Ikea va oferir anclatges gratuïts als seus clients després de les dos primeres morts, però després del tercer tràgic succés va decidir retirar 29 milions de calaixeres d'aquesta línia de mobles a Estats Units i Canadà. Després que l'empresa posés aquesta mesura de seguretat, el juny de 2016 es va conèixer una quarta mort que va tenir lloc el 2011 a partir de la línia Malm de mobles.

Anteriorment s'havien produït tres morts a causa de vestidors d'Ikea els anys 1989, 2002 i 2007. Des de llavors la companyia ha redissenyat alguns dels seus mobles i assegura que tots els que ara té en venda segueixen compleixen l'estandard marcat per l'estabilitat.

tracking