Diari Més

TEcnologia

Un líquid convertirà les pantalles dels smartphones en indestructibles

Dos joves alemanys desenvolupen un producte que protegeix qualsevol superfície de vidre

Les pantalles dels telèfons són els seus elements més fràgils, fins ara.

Un líquid convertirà les pantalles dels smartphones en indestructiblesProtectPax

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No és difícil veure pantalles de dispositius mòbils amb esquerdes i que s'intenta fer funcionar malgrat les dificultats de lliscar-hi els dits i que el sistema reconegui les ordres que s'intenten marcar. L'alternativa, solen ser els sistemes de protecció a base de làmines més o menys gruixudes o elàstiques que, en el pitjor dels casos, deixen la pantalla plena de bombolles d'aires.

Ara, aquests elements tan fràgils i que tants maldecaps donen als usuaris de telèfons intel·ligents passaran a ser la part més resistent de l'aparell. I ho faran gràcies al producte desenvolupat per dos joves alemanys, Pascal Buchen i Anthony Filipiak. Es tracta, segons explica la web dedicada a les noves tecnologies Mashable, d'un producte enganxós anomenat ProtectPax que s'elabora a base de nanopartícules de diòxid de titani.

El que fa aquest líquid és tapar els microscòpics porus que pugui tenir el vidre i que és per on s'escarden o es trenquen les pantalles dels smartphone. De fet, però, el producte és també vàlid per a qualsevol superfície de vidre, siguin pantalles més grans o òptiques, per exemple.

L'aplicació, a més, és molt senzilla i només cal netejar la pantalla amb una tovalloleta humida especial, després assecar la superfície i posteriorment aplicar el ProtectPax amb una altra tovalloleta especial. Deu minuts després s'acaba de netejar la pantalla amb un altre drap i l'aparell ja està completament protegit a prova de cops. Un altre dels avantatges del producte és que també es converteix en un repel·lent de l'aigua, la qual cosa impedeix que pugui quedar afectat si es mulla.

La companyia que ha desenvolupat aquesta tecnologia està en fase de recollida de fons amb una campanya a Indiegogo que ja ha captat gairebé 2.000 participants i ha recollit 99,758 dòlars, gairebé un 500% més del que calia per dur a terme el projecte.

La previsió dels dos joves és que el pròxim mes d'abril ja comencin a fer-se els primers enviaments del producte als participants en el crowdfunding i que el mes de juny tots ells ja hagin rebut el ProtectPax. Hi ha diverses fórmules de participació que inclouen 'packs' amb lots del producte i també enviaments accelerats.

tracking