Diari Més

Tecnologia

Un SMS que bloqueja els iPhone

Alguns usuaris han pogut reiniciar el telèfon i esborrar-lo, d'altres asseguren que l'iPhone els ha quedat bloquejat per complet

Les emoticones que apareixen són:

Un SMS que bloqueja els iPhoneYoutube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dispositius Apple sempre han destacat pel seu bon funcionament i la seva fiabilitat, però recentment, i segons informaRAC1, ha aparegut un missatge de text (un SMS, no un missatge de whatsapp) molt característic que bloqueja els iPhone que tinguin instal·lat el sistema operatiuiOS10.

El missatge de text és una imatge amb les emoticones d'una bandera blanca onejant, un arc de Sant Martí, un número zero i un caràcter ocult que rep el nom deVS16. Qualsevol iPhone que el rebi quedarà automàticament bloquejat. Només rebre el missatge, el dispositiu queda bloquejat un parell de minuts, abans que es bloquegi de manera automàtica i després torni a funcionar amb normalitat. Alguns usuaris han pogut reiniciar el telèfon i esborrar-lo, d'altres asseguren que l'iPhone els ha quedat bloquejat per complet.

En el cas que això succeeixi, els experts recomanen forçar el reinici del dispositiu de formaimmediata, fer-ne unhardreset. Consisteixaprémer el botó d'encendre el telèfon de manera permanent i quan aparegui el missatge 'Lliscar per apagar' mantenir el boto inici i el d'encendre l'iPhone premuts a la vegada, fins que s'apagui. Quan aparegui a la pantalla el logotip d'Apple s'haurà executat elresetde forma correcta.

tracking