Diari Més

Societat

Els espanyols gasten més de 2.000 milions d'euros en regals no desitjats

El 50% dels consumidors preferirien rebre diners en comptes d'un regal no desitjat

El centre comercial va registrar més compradors que els comercços de la ciutat.

La calor i la platja guanyen el pols al primer diumenge de rebaixesOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d'obrir un regal de Nadal i trobar una bufanda, uns mitjons o, si es té molta sort, una colònia, alguns espanyols segueixen buscant en l'embolcall amb l'esperança de trobar també el tiquet regal. Per això no sorprèn que Azimo, el servei digital de transferències de diners internacionals, reveli que els compradors espanyols van gastar aproximadament més de 2.000 milions d'euros en regals de Nadal que els seus receptors no volien. Això suposa que cada consumidor va invertir una mitjana de 57 euros en regals no desitjats.

Aquest estudi també revela que un consumidor mitjà gasta 335 euros en total en regals cada Nadal, i que més del 17% d'aquests regals són classificats com no desitjats. L'enquesta també determina que són els familiars de segon grau (19,66%) i els companys de treball (19,34%) els que menys encerten. A més, el 50% dels consumidors assegura que preferirien rebre diners en lloc d'un regal en el qual no estaven interessats, i més d'un 36% confessa que ha retornat algun article rebut en Nadal.

Segons l'estudi elaborat per Azimo, més del 64% dels compradors espanyols afirma que en alguna ocasió ha enviat regals per correu als seus sers estimats. Això significa una despesa addicional, que en el cas dels espanyols ascendeix de forma global a 781 milions d'euros. Tenint això en compte, més del 56% dels consumidors que envien regals admet que incrementaria el seu pressupost per regal si els enviaments fossin més econòmics.

«El Nadal és una època per regalar i a tots ens encanta aquesta sensació de lliurar en mà els regals als nostres sers estimats. Però amb tants sers estimats vivint en diferents parts del món, necessitem una alternativa», explica Marta Krupinska, cofundadora i directora general de Azimo. «Des de Azimo hem observat una creixent tendència en l'enviament de diners com a regal, ja que els nostres consumidors prefereixen que les seves famílies i amics tornin a casa i triïn ells mateixos el seu regal» continua.

Gastem més del doble en les nostres parelles que en els nostres pares

Un altre dels aspectes que es posa de manifest en aquest estudi és que els espanyols gasten més del doble en regals per a la seva parella (amb una mitjana de despesa de 92,82 euros) del que ho fan per als seus pares (45,83 euros). A més, els espanyols són més generosos amb les mares (52,12 euros) que amb els pares (39,53 euros).

Segons l'informe, els homes són els que més gasten en regals per a les seves parelles, sobrepassant en una mitjana de 30 euros la despesa que fan les dones.

Finalment, l'enquesta elaborada per Azimo determinada que un 57% dels enquestats no participa en el tradicional 'amic invisible' de la seva empresa, ni regala res als seus companys en aquestes dates. La despesa mitjana en aquest tipus d'activitat nadalenca és d'uns 10,18 euros per persona.

tracking