Diari Més

Societat

Estudis científics asseguren haver descobert «la solució a gairebé tots els problemes»

Confirmen que el senderisme i realitzar esport en entorns naturals ajuda a disminuir l'estrés, l'ansietat i la depressió

La natura provoca certs canvis fisiològics i mentals que són positius per la nostra salut.

La solució a gairebé tots els problemesElena Pedrola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'estrés, l'ansietat, la depressió o l'insomni són cada vegada més freqüents a la societat. La vida a les ciutats pot ser realment esgotadora, i el cos se'n veu ressentit. Recents estudis científics, però, asseguren haver trobat una possible solució a aquests problemes, i que de fet és ben senzilla de dur a terme. I és que aquesta és, ni més ni menys, el senderisme.

Segons els estudis, anar d'excursió i rodejar-se de natura provoquen certs canvis fisiològics i mentals que són positius per la nostra salut. A continuació realitzem un llistat d'aquests beneficis que els estudis asseguren que aporta:

Aclarir les idees:

caminar uns 90 minuts en un entorn natural ajuda a reduir la melancolia, l'estrés i la preocupació pels assumptes laborals i familiars. En canvi, caminar la mateixa estona per la ciutat no canvia en cap aspecte l'estat d'ànim.

  • Augmentar la creativitat:

    passar quatre dies de desconnexió envoltat de natura i sense accés a la tecnologia ajuda a incrementar el potencial creatiu de les persones.

  • Augmentar la concentració:

    una caminada a l'aire lliure és capaç d'augmentar la concentració i reduir els síntomes de Trastorn de Dèficit d'Atenció.

  • Augmentar la memòria:

    les activitats a l'aire lliure i l'exercici augmenten la capacitat per retenir informació i redueixen la pèrdua de memòria.

  • Et fa sentir millor amb si mateix:

    fer esport en zones boscos i amb paisatges bonics ajuden a millorar elbon humor,l'orgull i l'autoestima.

  • tracking