Diari Més

Societat

La 'marquinha', la moda brasilera que posa les dones al sol durant hores

Malgrat les advertències dels metges sobre el càncer de pell

Imatge promocional de l'establiment Erika Bronze

La 'marquinha', la moda brasilera que posa les dones al sol durant hores

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 'marquinha' és la moda que posa a les brasileres a prendre el sol durant tres hores al dia, sense gairebé protecció, per marcar la diferència entre l’ombra del biquini i la resta del cos, oblidant les advertènciesdels metges sobre el càncer de pell.

La impulsora d’aquesta 'moda' és Erika Romero, emprenedora de 34 anys que ha fundat el seu negoci, 'Erika Bronze', en una terrassa del barri de Realengo, a la zona oest de Rio de Janeiro.

La seva especialitat és col·locar al cos dels seus clients, en les àrees que suposadament cobriria el biquini, unes primes tires de cinta aïllant que bloquegen totalment el sol, fins elsrajos ultraviolat, el que permet que la marca del bronzejat quedi molt més visible i que quedi més destacat el contrast entre la pell bronzejada i la que va quedar coberta.

Allà, a l’espera que Erika obri les portes a les 6 del matí -a trenc d’alba de la primavera carioca-, comencen a arribar les primeres clientes a les 05.30, disposades a aconseguir la millor 'marquinha'.

La fama d’aquesta terrassa en Reialenc es deu que, per aconseguir l’anhelada 'marquinha', la mateixaErika col·loca unes tires adhesives que simulen a la perfecció el biquini més diminut i que «encanta als homes», assegura en una entrevista amb Efe.

El dia a dia es desenvolupa amb al voltant de 30 dones que paguen 70 reals -poc més de 20 dòlars- per prendre el sol durant unes tres hores -hora i mitja de cara i un altre tant d’esquena- mentre parlen amb altres clientes, miren el telèfon mòbil, els serveixen aigua i els mullen amb petites bombes d’aigua per aplacar la calor.

Per arribar a la preuada terrassa d’Erika, les clientes han de matinar i presentar-se a la porta abans del fer-se de dia o esperar amb paciència fins tres hores a la sala d’espera.

La major part ve de la denominada zona sud de Rio de Janeiro, on es troben els barris turístics de Copacabana i Ipanema, a més d’una hora i mitja en transport públic i no pas menys d’una hora en vehicle privat.

Fernanda, estudiant de 23 anys, explica que es bronzejarà una vegada a la setmana des de Duque de Caxias, amb un recorregut de més d’una hora en transport públic, i ho fa perquè bronzejada se sent «més maca, millor».

La jove admet que passa més de la meitat del dia allà, i continua fent-ho, perquè a la terrassa d’Erika «em sento com a casa», assegura.

Erika, que l’estiu passat va facturar uns 80.000 reals -uns 24.000 dòlars-, planeja arribar aquesta temporada als 100.000 reals (30.000 dòlars) gràcies a la seua terrassa i al sol.

Per a ella, no hi ha riscos per la prolongada exposició de les seues clientes als rajos ultraviolats perquè «sempre utilitzen protecció solar», encara que la hi apliquen una sola vegada i el nivell de protecció és 15, amb una calor sufocant i sota el sol «més fort de tot Rio de Janeiro», segons els seus veïns.

Erika es mostra segura que «aquest tipus de pràctica per bronzejar-se recorrerà el món sencer» i assegura que no la frenarà ni tan sols el clima advers perquè, comenta, té un «altre temps de tractament per als dies que plou» que consisteix en «una crema natural».

«Les dones vénen aquí per estar més maques, més sexis», explica abans de revelar el seu pròxim objectiu: «Crear un 'spa de bronze'».

Malgrat la seva 'passió' pel bronzejat, Erika és la dona més blanca del solàrium: «Des que treballo per aconseguir les marquinhas en altres dones, ja no aconsegueixo ocupar-me de mi», diu.

Mentrestant, l’èxit col·lapsa la seua terrassa i dispara les seves pàgines a les xarxes socials, on ja supera les 30.000 seguidores a Facebook, fans de la cada vegada més famosa 'marquinha' brasilera.

tracking