Diari Més

Xarxes

Placest, una app amb la qual els amics són els que recomanen restaurants

Ha estat desenvolupada per dos joves espanyols

L'aplicació permet recomanar restaurants i fer una llista de desitjos.

Placest, una app amb la qual els amics són els que recomanen restaurantsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada vegada que es buscaun restaurant per Internet i es llegeixen les recomanacions sempre apareixenels mateixos dubtes: «Estaran patrocinades? Seran amics (o enemics) del propietari?». Amb l’objectiu que l'usuari pugui fiar-se d’aquestes crítiquess'ha creatPlacest, una app en la qual són elspropis amicsde l'usuari elsquerecomanen restaurants.

Aquesta aplicació pretén posar en un mapa totes les recomanacions delcercle d’amistats de l'usuari, de la forma més simple i útil possible. A través d’aquesta plataforma, es pot compartirlallista de llocs a la qual s'ha anat i agraden, veure la dels amics i, alhora, anotar tots els que esvoldriaconèixer.

«La clau és saber qui és darrere de l’opinió, algú de la teua confiança del que et fies a cegues. Si aquest amic a qui li encanta el menjar japonès et proposa un local per sopar sushi, l’encert està garantit», expliquen Fernando Sanz i Jorge Camacho, els dos joves madrilenys que són darrere d’aquesta app.

Placest funciona a tot el món. Tan sols es necessari crear un usuari perquè elllistat de contactes del telèfon es connecti a l’aplicació. Així es pot interactuar amb tots els teus contactes que ja l’hagin descarregat i convidar els amics que encara no la tinguin. A l’app es potdetallar per què elsamics han de visitar un restaurant i, fins i tot, recomanar algunplat concret que caldemanar.

En accedir a Placest es poden visualitzar les recomanacions de tots els amics juntament amb dues opcions: una per marcar els restaurants que a l'usuari li vede gust conèixer ('Vull anar') i una altra per marcar aquells als quals l'usuari ja haanat i lihan agradat ('Recomanar'). Elsapunts de l'usuari quedaran registrats en un mapa, compartit amb el seu cercle, gràcies al sistema de localització.

Placest compta amb una inversió inicial de 500.000 euros i el suportdel Ministeri d’Indústria i Turisme. Aquest mateix mes acaben d’obrir la seua segona ronda d’inversió per dotar a l’aplicació de noves funcionalitats i abocar-se de ple en la captació d’usuaris.

tracking