Diari Més

Animals

Els gossos entenen què diem i com ho diem

Investigadors hongaresos descobreixen que les capacitats del cervell caní són més elevades del que es pensava fins ara

Els gossos entenen què diem i com ho diem

Els gossos entenen què diem i com ho diemDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una recerca duta a terme per científics hongaresos sobre el funcionament del cervell caní revela que els gossos no tan sols entenen el que les persones diuen sinó també com ho diuen. S’ha descobert que els gossos, igual que els éssers humans, usen l'hemisferi esquerre del cervell per processar paraules i el dret per processar informació.

Alhora, l’estudi manifesta que els elogis activen el centre de recompensa només quan les paraules van acompanyades de l’entonació pròpia del missatge. Es tracta de la regió del cervell que respon a qualsevol tipus d'estímul plaent com el menjar, el sexe, ser acariciat o fins i tot escoltar música.

Els investigadors asseguren que els gossos desenvolupen mecanismes neurològics per processar paraules molt abans del que es pensava. «El cervell humà no tan sols analitza per separat el que diem de com ho diem sinó que integra dos tipus d'informació diferent per arribar a un sol significat», sosté l'estudi.

«Els nostres resultats suggereixen que els gossos també poden fer-ho atès que tenen un mecanisme cerebral similar", manifesta l'investigador Attila Andic del Departament d'Etologia i MTA-ELTE Comparativa a la Universitat de Budapest.

tracking