Diari Més

Policial

Desarticulen a Catalunya un grup criminal que va estafar 17.000 euros amb falses vendes per Wallapop

Les víctimes ingressaven els diners dels articles però no els van arribar a rebre mai

La banda utilitzava pàgine socm la de Wallapop per intentar les estafes.

Desarticulen un grup criminal que va estafar 17.000 euros amb falses vendes per WallapopDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia espanyola i la Guàrdia Civil ha desarticulat a Barcelona i Castelldefels un grup criminal acusat d’estafar 17.000 euros a través de vendes fictícies de telèfons intel·ligents de gamma alta i consoles de videojocs. El grup, format per quinze persones, posava a la venda aquests articles per un preu molt inferior al de mercat –normalment per sota els 400 euros- en pàgines de compravenda com ara Wallapop. Els interessats s’hi posaven en contacte i se’ls facilitava un número de compte bancari –obtinguts a través de terceres persones que actuaven com a ‘mules’- perquè hi fessin l’ingrés. Un cop feta la transferència, els productes no arribaven mai al comprador. En total, la policia, que ha detingut vuit persones i n’investiga set més, ha aclarit 128 delictes, concretament 72 estafes i 56 usurpacions d’estat civil.

La investigació conjunta entre els dos cossos va començar al juliol del 2015 en sorgir les primeres denúncies des de diverses parts de l’Estat, tant a comissaries de la policia espanyola com de la Guàrdia Civil. Els agents van determinar que els presumptes autors de les estafes eren un grup de 15 persones de Castelldefels i Barcelona, mentre que les víctimes van denunciar els casos des de diverses localitats de l’Estat com Ourense, Vigo, Madrid, Almeria o Sevilla.

L’operativa desenvolupada pel grup consistia en utilitzar identitats usurpades prèviament a altres víctimes d’aquest tipus d’estafes amb l’objectiu de guanyar-se la confiança dels compradors. Amb aquesta pràctica, el grup també pretenia dificultar la seva identificació.

El màxim responsable del grup criminal va donar les ordres als captadors de mules perquè els titulars dels comptes corrents on anaven destinats els diners, els retiressin en efectiu i els entreguessin en mà a determinats membre de l’organització o a ell mateix. Els titulars dels comptes obtenien un percentatge, que normalment oscil·lava entre els 20 i els 50 euros.

tracking