Diari Més

Civisme

Una nena menjant caca, la impactant imatge d'una campanya contra l'incivisme a un municipi gironí

A Campdevànol volen 'remoure consciències' amb una campanya agressiva

Imatge d'un dels cartells distrubuïts pel municipi

Una nena menjant caca, la impactant imatge d'una campanya contra l'incivisme a un municipi gironíFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una nena de pocs anys, asseguda a terra amb la boca i les mans empastifades d'una caca de gos que té al davant, és la protagonista del cartell de la darrera i agressiva campanya de l'Ajuntament de Campdevànol, a la comarca del Ripollès(Girona) per conscienciar els amos d'animals.

«Que el teu gos es cagui a casa teva és cosa teva. I si no la vols recollir, no ho facis. Però als carrers de Campdevànol, és cosa de tots. Fora de casa, sigues cívic, recull les caques del teu gos i deixa-les on toca»Aquest és el textque acompanya el cartell. L'alcalde de la localitat, Joan Manso, explicava quehan volgut remoure consciències«amb una campanya diferent».

L'ordenança de tinença d'animals de Campdevànol estableix multes de fins a 450 euros per als infractors. La quantitat varia segons diferents paràmetres, com ara la intencionalitat, la reiteració, els perjudicis, la reincidència o la transcendència social. Les infraccions lleus són sancionades fins a 150 euros, les greus fins a 300 i les molt greus fins a 450. Enun dels capítolssobreel comportament dels animalsa la via pública s'especifica que els posseïdors d'animals han d'adoptar mesures«per no embrutar les vies o espais públics i evitar les miccions en les façanes». Els excrements s'han de retirar de forma immediata i «convenient, netejant, si fos necessària, la part de la via, espai públic o mobiliari que hagués resultat afectat».

La campanya de l'Ajuntament de Campdevànol, a banda dels cartells amb la impactant imatge,comptarà, també, amb la presència d'un superheroi(SAC, 'Super Anticaques')que sortirà al carrer per conscienciar els veïns i els més petits.

tracking