Diari Més

Judicial

L'atac amb una destral a un veí d'Arbolí arriba dilluns a judici

La fiscalia considera que l'agressor patia una crisi psicòtica en el moment de produir-se els fets

Dos agents dels Mossos d'Esquadra davant del precinte que dóna accés al carrer on vivien els veïns que s'han barallat a Arbolí.

Dos agents dels Mossos d'Esquadra davant del precinte que dóna accés al carrer on vivien els veïns que s'han barallat a Arbolí.Roger Segura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dilluns arriba a judici l'atac amb una destral a un veí d'Arbolí, al Baix Camp, el 26 de febrer del 2016, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La Secció Segona de l'Audiència de Tarragona jutjarà aquest dilluns l'agressor que, segons el fiscal, en el moment de l'atac es trobava en un estat de descompensació clínica (crisi psicòtica). El processat patia un trastorn mental greu, que provoca una alteració del judici de la realitat, anul·lant les capacitats cognitives i volitives.

En aquest estat, l'acusat es va dirigir a un veí amb una destral a la mà i, amb intenció de causar-li la mort, el va ferir al cap i a l'esquena.

El fiscal demana l'absolució de l'acusat i el seu internament en una institució adequada a l'alteració psíquica que pateix, durant no més de 14 anys, 11 mesos i 29 dies.

La víctima va estar en estat crític durant un temps, 76 dies hospitalitzat i després 159 impedit, segons el fiscal, i li han quedat seqüeles greus com hemiplegia, ha d'anar en cadira de rodes i precisa assistència contínua.

tracking