Diari Més

Vimbodí i Poblet

El Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet torna a obir les seves portes

Desprès d'una remodelació de 4 mesos el museu estarà obert a tothom a partir d'aquest dissabte 7 d'abril

El Museu i Forn oferirà demostracions en directe

El Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet torna a obir les seves portesAjuntament de Vimbodí i Poblet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet en la celebració del seu 25è aniversari, ha remodelat gran part de l'equipament i dissabte obrirà les portes a tothom que s'hi vulgui acostar.

Principalment, s'ha remodelat la zona de recepció, s'ha ampliat la botiga i l'espai onesprodueixenles demostracions en directe de vidre bufat i s'hi hanconstruïtnous lavabos. En les obres es va trobar un antic gransafareigde pedra que s'ha museïtzat al magatzem on es guarden lespecesper vendre. La representació en directe del vidre bufat, també té un nou escenari onhi hansubstituïtl'antic forn per un d'elèctric amb l'objectiude ser més segurs i estalviar econòmicament.

Aquesta remodelació ha tingut un cost de 90.000€ que s'han finançat a través de diferents programes. L'alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, afirma que «és un pas de gegant per tal que el Museu i Forn del Vidre acabi convertint-se en un equipament cultural i turístic de referència a Catalunya», amb l'objectiu de fer aquest museu més didàctic.

També s'ha habilitat lapossibilitatquevidrersexterns puguin llogar eltallerper poder-hi treballar. Confien que aquest canvi serà profitós pel desenvolupament de la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet,VITRUM, per atraure mésturistesa la vila.

tracking