Diari Més

Un miler de persones tallen l'A-7 per reclamar la llibertat dels «presos polítics»

S'ha repetit la protesta de divendres, que ja va tallar aquesta via, on hi va haver càrregues policials, i que ha durado poco más de dos horas

El tall de trànsit a l'A-7, a Tarragona.

Un miler de persones tallen l'A-7 per reclamar la llibertat dels «presos polítics»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un miler de persones han tallat des de poc abans de les set del vespre l'A-7 en els dos sentits de la marxa a l'altura de Tarragona per reclamar la llibertat dels «presos polítics».

El tall de l'autovia ha finalitzat als volts d'un quart de deu de la nit, i hi ha hagut diversos incidents entre els conductors, que s'han cansat d'esperar al vehicle, i els manifestant.

Amb el lema de «marxem, objectiu complert. Tornarem», han donat per finalitzada la protesta unes dues hores després d'haver-la començat.

La protesta ha estat convocada pels Comitès de Defensa de la República (CDR) de diversos municipis del Camp de Tarragona i ha començat davant el centre penitenciari de Mas d'Enric.

Posteriorment, els manifestants han anat cap a l'A-7 per l'accés de l'avinguda Catalunya, on han tallat la via a l'altura del punt quilomètric 1.162. De fet, aquest dissabte s'ha repetit la protesta de divendres, que ja va tancar el trànsit de l'A-7, on hi va haver càrregues policials.

Alguns dels concentrats han cridat consignes contra els Mossos d'Esquadra i la protesta ha estat encapçalada per una pancarta on es podia llegir «Primavera catalana». A més, alguns han cremat fotografies del Rei.

Moments de tensió

En aquesta concentració no han hagut d’intervenir els Mossos, que sí que han estat responsables de desplegar el dispositiu del tall de trànsit i han servit de mediació en alguns moments de tensió, com quan diversos conductors, impacients amb l’espera, han cridat retrets contra els manifestants i la causa que defensaven des de l’A-7. D’altres, tot i estar atrapats pel tall de trànsit, han manifestat el seu suport a la causa. És el cas de Carles Grangel, que es dirigia a Torredembarra a veure la família quan s’ha trobat amb la protesta. «Ho hem d’entendre, ens posa més nerviosos com ens estan tractant. Potser si sortíssim tots i paréssim el país aniria la cosa millor; se’n donarien més compte», ha comentat.

Un dels altres moments de tensió s’ha viscut quan dos individus, des d’una altra altura a la carretera, han llençat ous contra els manifestants. Això ha fet enfadat els participants, que han dirigit crits contra els individus. En acabar la protesta hi ha hagut un moment de confusió: quan els manifestants ja estaven abandonant la calçada, davant la notícia que els Mossos estarien identificant a un dels participants, han tornat a ocupar-la per uns minuts. Finalment, l’incident s’ha resolt i han acabat el tall de trànsit dirigint-se de nou a la presó de Tarragona.

La manifestació, a Tarragona.

Un miler de persones tallen l'A-7 per reclamar la llibertat dels «presos polítics»CFR Tarragona

tracking