Diari Més

Meteorologia

La neu torna a fer acte de presència al Camp de Tarragona

Tretze rutes de transport escolar a l'Alt Camp i a la Conca de Barberà han quedat suspeses

Imatge de Prades aquest dimarts al matí.

La neu torna a fer acte de presència a l'Alt Camp, Baix Camp i la ConcaXavier Pell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primavera ha començat, aquest dimarts 20 de març, amb un nou episodi de nevades a Catalunya. A la demarcació de Tarragona, aquest fenomen meteorològic ha tornat a emblanquinar alguns municipis interiors de l'Alt Camp, la Conca de Barberà, el nord del Baix Penedès i punts del Priorat i el Baix Camp. És el cas per exemple, de la zona de les muntanyes de Prades -en pobles on la neu ha agafat com Prades o Rojals-, Montblanc, o el Pont d'Armentera. El municipi més afectat per la neu però, ha estat Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà, on s'han acumulat gruixos de fins a 20 centímetres.

Només en dues vies del territori tarragoní ha estat obligatori l'ús de cadenes, a més del Coll de Lilla a Montblanc -l'N-240-, si bé la mesura ha durat poca estona i s'ha aixecat ràpidament, un cop les màquines llevaneu han netejat la calçada d'aquestes carreteres.

13 rutes de transport escolar suspeses

La nevada ha obligat a suspendre sis rutes de transport escolar a la comarca de l'Alt Camp aquest dimarts al matí, amb un total de 183 alumnes afectats. Són estudiants de municipis com la Riba, el Pla de Santa Maria, Figuerola del Camp, Farena, Mont-ral, Valldosera -nucli de Querol- i el Pla de Manlleu -Aiguamúrcia-, que no han pogut assistir a classe, com ho fan habitualment, als seus centres d'Alcover, Valls o la Bisbal del Penedès.

A la Conca de Barberà, la nevada ha obligat a suspendre set rutes, deixant a casa 188 alumnes. Els estudiants afectats pertanyen a municipis com Vilanova de Prades, Vallclara, l'Espluga de Francolí, Vimbodí, Solivella, Blancafort, Santa Coloma de Queralt, les Piles, Rocafort de Queralt, Llorac, Savallà del Comtat, Conesa, les Piles o Cabra del Camp.

Tots ells havien de desplaçar-se a l'IES Joan Amigó de l'Espluga de Francolí, l'Institut Martí l'Humà de Montblanc, l'escola Tilmar, així com l'institut Joan Segura, l'escola Cor de Roure i les Vedrunes de Santa Coloma de Queralt.

Restricció de circulació de camions fins les 8 del matí

Protecció Civil de la Generalitat va emetre ahir dilluns al matí un avís d'alerta per nevades que podien baixar més avall dels 400 metres en les 24 hores següents. Com a mesura presentiva, el Servei Català de Trànsit va activar una restricció de circulació de camions de gran tonatge ahir al vespre que s'ha mantingut de forma generalitzada fins a les 6 del matí.

Aquesta restricció s'ha ampliat fins a les 8 del matí en les principals vies afectades, cap d'elles a la demarcació de Tarragona. Aquestes són lala C-25, entre Cervera i Santa Coloma de Farners, la C-37, entre Manlleu i Olot, la C-17, entre la Garriga i Ripoll, la C-16, entre Bagà i la boca sud del Túnel del Cadí, l'A-2, entre Cervera i Abrera, i la C-58, entre Terrassa i Castellbell i el Vilar.

La neu a agafat a Prades aquest dimarts al matí.

La neu torna a fer acte de presència a l'Alt Camp, Baix Camp i la ConcaXavier Pell

Imatge del terme d'Aiguamúrcia, a la zona del Pla de Manlleu

La neu torna a fer acte de presència a l'Alt Camp, Baix Camp i la ConcaAjuntament d'Aiguamúrcia

Prades, nevat.

La neu torna a fer acte de presència a l'Alt Camp, Baix Camp i la ConcaMeteoprades

La neu ha emblanquinat el Pont d'Armentera.

La neu torna a fer acte de presència a l'Alt Camp, Baix Camp i la ConcaDiari Més

Rojals, nevat.

La neu torna a fer acte de presència a l'Alt Camp, Baix Camp i la ConcaMeteoprades

Aspecte que oferia aquest dimarts al matí l'accés al Pla de Manlleu, a Aiguamúrcia.

La neu torna a fer acte de presència a l'Alt Camp, Baix Camp i la ConcaAjuntament d'Aiguamúrcia

tracking