Diari Més

Metereologia

Més de 1.000 alumnes, sense classe

Un total de 55 rutes de transport escolar es van suspendre a Tarragona i 25 centres van tancar

Infants fent un ninot de neu a l'Espluga de Francolí.

Més de 1.000 alumnes, sense classeEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La difícil situació de les carreteres va afectar també les escoles arran de la suspensió de tot el transport escolar com a mesura preventiva, decisió presa per Protecció Civil, en coordinació amb el Departament d’Ensenyament. En total, 298 centres educatius de tot Catalunya van romandre tancats i 87.563 alumnes es van quedar sense classe, unes xifres que a les comarques de Tarragona es van traduir a 25 escoles clausurades i 1.105 nens i nenes afectats. La comarca més afectada va ser l’Alt Camp, amb 27 rutes de transport escolar suspeses –afectant els 870 alumnes que en fan ús–, mentre que a la Conca de Barberà se’n van suspendre 14 –amb 420 usuaris–, la mateixa xifra que al Priorat –amb 321 alumnes–, segons dades dels consells comarcals.

Davant aquest parèntesi en el calendari escolar de tan sols un dia, els més petits no van dubtar en gaudir de la neu. Aquest era el cas dels fills de 7 i 2 anys de la Lluïsa Torrell, veïna de la Riba, a l’Alt Camp. «Per a ells, de primera; només aixecar-se al matí han mirat per la finestra i ja volien marxar a jugar, la feina que he tingut perquè esmorzessin!», explicava ahir la mare dels dos nens. Tant la llar d’infants com l’escola del poble estaven tancades i la ribetana, que també és la presidenta de l’AMPA, deia que no és el primer cop que s’han de suspendre classes per mal temps, però que no veia nevar així des de fa anys.

A Valls, la situació també es repetia. En un dels instituts de la ciutat, el IES Narcís Oller, tan sols una quinzena d’alumnes es van apropar fins al centre, on es van quedar a la cantina, passant el temps mirant el mòbil. I és que un cartell penjat a les escales impedia l’accés a les plantes superiors on hi ha les aules. El director del centre, Josep Maria Pallàs, valorava positivament la mesura preventiva de suspendre el transport escolar, amb un dia d’antelació, a diferència d’altres ocasions en què s’actuava amb més «improvisació». «Potser ara es debat que s’hagi exagerat la mesura, però jo crec que era necessària, aquí tenim un clima molt tranquil i tampoc no calia forçar la situació; millor prevenir que lamentar-nos de tenir un autobús escolar retingut, sobretot en carreteres del nord del territori que poden ser complicades en dies com el d’avui», declarava Pallàs.

A Prades es van acumular gruixos destacats de neu.

Més de 1.000 alumnes, sense classeEFE

tracking