Diari Més

Economia

Cambrils s'apunta als pressupostos participatius

El Consistori ha reservat una partida de 100.000 euros per finançar els projectes escollits

El Consistori ha reservat una partida de 100.00 per finançar els projectes escollits.

Cambrils s'apunta als pressupostos participatiusAjuntament de Cambrils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Cambrils també farà per primera vegada uns pressupostos participatius. Els ciutadans disposaran d'una partida de 100.000 euros del capítol d'inversions per proposar i decidir nous projectes per al municipi costaner.Els detalls del procés es presentaran en un acte públic al Centre Cultural el proper 9 d’abril a les 19:30 hores.

En una primera fase s’informarà a la ciutadania i es recolliran les propostes que podran fer totes les persones que visquin i/o treballin i/o tinguin algun vincle amb el municipi de Cambrils.

Les propostes hauran de ser inversions (que es puguin construir i adquirir i que siguin perdurables en el temps). Aquestes hauran de complir els següents requisits: ser d’interès públic i generar impacte en el conjunt del municipi, ser de competència municipal, donar resposta a una necessitat concreta, ser tècnicament i econòmicament viables, legals i no contradir els plans municipals aprovats, no poden ser subvencions i/o ajuts i cap proposta pot superar els 100.000 euros.

Una vegada recollides les propostes, els serveis tècnics de l’ajuntament les analitzaran i les agruparan en tres categories: propostes vàlides (compleixen tots els requisits), propostes descartades (no compleixen els requisits) i propostes ja previstes pel govern municipal.

Amb les propostes vàlides sobre la taula, es farà una jornada de participació oberta a tota la ciutadania per escollir entre 10 o 15 propostes que passaran a la fase final de votació. Els serveis tècnics pressupostaran i acabaran de definir les propostes que s’hagin prioritzat en aquesta jornada participativa.

L’última fase del procés serà la votació, que es farà amb butlletes i per internet. Tindran dret a vot totes les persones empadronades a Cambrils que tinguin 16 anys o més. S’executarà la proposta més votada i després la resta de propostes més votades sempre i quan la suma total no superi els 100.000 euros.

tracking