Diari Més

Medi Ambient

Els primers albiraments de balenes a la costa catalana aquest 2018 s'han produït a Cambrils

El patró d'un pesquer de la confraria de Cambrils va ser qui va observar la primera balena de l'any en aquesta zona

Imatge d'arxiu de l'albirament d'una balena a les costes catalanes.

Un pescador albira una balena a la costa de CambrilsEdmaktub

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els primers albiraments de balenes aquest 2018 a la costa catalana s’han produït a Cambrils. Així ho informa l’associació EDMAKTUB, que enguany du a terme la cinquena edició del Projecte Rorqual Comú. La iniciativa consisteix en l’estudi i conservació de l’espècie Rorqual Comú a la franja costera entre Barcelona i Tarragona i registra els albiraments de balenes al litoral mediterrani des de Palamós fins a Cambrils.

L’Associació va rebre el primer avís d’albirament d’una balena el passat 15 de febrer. Qui va alertar dels fets va ser el patró d’un pesquer de la confraria de Cambrils. La balena va ser vista passada la 1 del migdia a 21 milles de distància de la costa, a uns 40 quilòmetres al sud de Tarragona. L’endemà al matí, a la mateixa zona, es va informar d’un segon albirament d’una balena.

Cal dir que el 2017 es van observar més de 300 balenes a la costa catalana sumant els albiraments registrats per l’equip científic de l’associació -102 animals- i els avisos de la xarxa de pescadors i navegants que col·laboren amb aquest projecte -155 avisos amb més de 200 balenes vistes-.

tracking