Diari Més

Mobilitat

Els alcaldes del Pacte de Berà tenen «dubtes» sobre la voluntat de Foment de treure els camions de l'N-340

Aquest dilluns han signat a l'Arborç un document on reclamen «diligència» en el compliment de l'acord entre Generalitat i govern central

Imatge de la trobada dels alcaldes del Pacte de Berà a l'Arboç, aquest dilluns al migdia.

Els alcaldes del Pacte de Berà tenen «dubtes» sobre la voluntat de Foment de treure els camions de l'N-340Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alcaldes del Pacte de Berà i lapresidentadel Consell Comarcal del Baix Penedèshansignat aquest dilluns al migdia a l'Auditori de l'Arboç, un document reclamant al Ministeri de Foment el compliment de l'acord per desviar els camions de l'N-340 cap a l'AP-7.

El document, que s'ha formalitzat durant l'acte de record a les víctimes de l'accident d'aquest diumenge a la carretera nacional, al terme del Vendrell, està adreçat al ministreÍñigode laSerna. En ell, els alcaldes recorden el compromís entre Generalitat i ministeri per treure elscamionsde gran tonatge de l'N-340.

Els alcaldes afirmen no entendreper quèl'acord sobre la carretera no pot fer-se efectiu i afegeixen que, «la ciutadania i nosaltres, comencem a tenir dubtes de la voluntat política de dur-lo a terme, en una província fortament castigada per la manca d'inversions i el manteniment de les seves infraestructures».

El document es tanca reclamant al ministre que «sigui diligent en les seves actuacions i que cap impediment polític posi fre al benestar de la ciutadania i el desenvolupament del nostre territori».

Tall de carretera

D'altra banda, l'Agrupació Veïnal de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, al Vendrell, ha anunciat que presentarà a l'Ajuntament una instància per sol·licitar, aquest dissabte 10 de febrer, la realització d'un tall de la carretera N-340 a les 12:00 hcom a protesta per l'accident mortal d'aquest cap de setmana.

La Generalitat també reclama

Per la seva part, el secretari de Mobilitat i Transports de la Generalitat, Ricard Font, ha demanat «celeritat» al govern de l'Estat per implementar l'acord pel qual s'estableix el desviament obligatori de camions de l'N-340 a l'AP-7 des d'Alcanar (Montsià) fins a Vilafranca del Penedès.

Font ha explicat que a la tardor es va tancar l'acord amb el ministeri de Foment i que la mesura s'havia de fer efectiva a partir de l'1 de gener. «Demanem que s'escurcin els terminis per permetre les bonificacions pactades i el desviament obligatori. L'aplicació del 155 permetria que el conveni el signessin els ministres De laSernaiZoido», ha exigit en declaracions a l'ACN. Font ha recordat que la mesura que, hauria de ser temporalfins aaconseguir un desdoblament de l'N-340 al territori, es fa per millorar la seguretat de la carretera i evitar accidents com el d'aquest diumenge amb tres víctimes mortals.

En declaracions a l'ACN, també ha recordat que la mesura del desviament obligatori de camions és temporal fins que s'executin les inversions a l'N-340 que van «amb anys de retard» i que suposaran el desdoblament de l'N-340. Font també ha constatat que els perjudicats per la no implementació d'aquesta mesura són d'una banda els transportistes, així com els veïns del territori que, en casos com el d'aquest diumenge, són víctimes d'accidents mortals en aquesta via.

tracking