Diari Més

Impostos

Roda de Berà abaixa l'IBI

Es redueix un 4% per compensar la pujada del valor cadastral

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Roda de Berà.

Roda de Berà abaixa l'IBIGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple de l'Ajuntament de Roda de Berà ha aprovat, en sessió extraordinària urgent, la rebaixa del 4% de l'IBI amb els vots a favor de totsels membres. L'objectiu d'aquesta és compensar l'actualització cadastral a l'alça que el Govern Central va aprovar recentment per decret llei.

La baixadaessuma a la reducció directa de l'impost d'un 2% que va implantar el Govern Municipal, el passat octubre, i que està prevista a les ordenances fiscals del 2018. D'aquesta manera, el tipus impositiu es redueix enguany en un 0,06%, passant de l'1,08% del 2017 a l'1,02%.

Durant els últims exercicis la tendència ha estat a la baixa, i en total la reducció en l'actual legislatura ha estat de 15 punts, passant de l'1,17% en el qual es trobava el tipus impositiu l'any 2015, a l'1,02% en quèessitua enguany.

«A l'octubre ens vam comprometre que si l'Estatefectuava aquesta revalorització, no deixaríemque repercutís en la butxaca dels contribuents i tornaríem a rebaixar l'IBI, i així ha estat», ha assegurat FredericRoyuela, regidor d'Hisenda i portaveu de l'equip de Govern. «Hem fet un esforç, el continuem fent, i la bona gestió econòmica i el romanent positiu ens permetrà, sempre amb prudència, continuar rebaixant progressivament els impostos», ha afirmat.

tracking