Diari Més

Societat

La Canonja amb tots els seus colors

El Centre d’Estudis Canongins edita un llibre amb dibuixos dels alumnes de l’Escola de la Canonja

Els dibuixos estan exposats al Castell de Masricart de la Canonja.

La Canonja amb tots els seus colorsC. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des del passat mes de desembre, el Castell de Masricart de la Canonja acull una exposició de dibuixos d’edificis, indrets i personatges del poble signats per alumnes de 5è i 6è curs de l’Escola de la Canonja.

La mostra és el fruit de la iniciativa del Centre d’Estudis Canongins, que el passat mes de setembre va demanar a la direcció del centre i als seus mestres la seva col·laboració per a un projecte d’edició. La proposta va consistir en convidar als nens i nenes a dibuixar allò de la Canonja que més els agradés. El resultat van ser les 153 petites obres d’art que ara s’exposen al Castell i que, compilades, donaran vida al llibre La Canonja 2018… vista pels escolars.

«El projecte neix de la necessitat de fer arribar a les noves generacions la identitat del poble. Els nens i nenes són usuaris d’uns espais, però ningú els havia plantejat la necessitat d’arribar a la coneixença de cada cosa», apunta Francesc Roig, president del Centre d’Estudis Canongins. El resultat, afegeix Roig, ha estat molt satisfactori: «ens hem adonat que la mirada dels alumnes és d’una gran creativitat en aspectes que per als ulls dels adults de vegades passen desapercebuts».

En el projecte d’elaboració dels dibuixos el Centre d’Estudis ha comptat amb la complicitat de l’Escola de la Canonja, del seu equip directiu i, més concretament, de l’equip de mestres format per Pilar Maza, Manuel Micó, Enric Oliver, Joana Ortolà, Pilar Polo, Gina Sendra i Maite Vives. Per la seva banda, Antonieta Veciana ha fet les funcions de coordinació i assessorament en Arts Plàstiques.

Amb els dibuixos, a més, el Centre d’Estudis Canongins ha elaborat el Calendari 2018, que s’ha il·lustrat després de fer una selecció de tretze dels treballs presentats.

El llibre La Canonja 2018… vista pels escolars es presentarà el pròxim dimarts, 16 de gener, a les 17.30h, a la sala noble del Castell de Masricart. Se n’ha fet una tirada de dos-cents exemplars, i tots els alumnes que han participat en aquesta iniciativa rebran un exemplar del llibre a mode de record i agraïment per la seva participació i l’esforç que han fet per conèixer una mica més el poble. També se’n donarà un a l’Escola i un altre a la Biblioteca, de manera que tothom que ho desitgi el pugui consultar.

El Centre d’Estudis Canongins Ponç de Castellví és una entitat amb seu a la Canonja que va néixer l’any 1983. Entre les seves activitats en destaca l’edició de llibres i estudis. Després d’aquest llibre, amb el qual enceten l’any, ja s’està treballant en l’edició dels Treballs canongins 2018, que entre altres estudis n’inclourà un sobre la Guerra de la Independència a la Canonja, un treball de recerca sobre el Masricart medieval, un altre de l’església de Masricart i les seves ampliacions, i un altre sobre les excavacions que es van dur a terme a la plaça de l’Església i que van fer emergir les restes de l’antiga església, datada al segle XIII.

També s'ha editat un calendari amb 13 dibuixos.

La Canonja amb tots els seus colorsC. S.

tracking