Diari Més

Urbanisme

Alcover remodelarà el passeig de l'Estació per 750.000 euros

Les obres, que estan en procés de licitació, compten amb un termini d’execució de vuit mesos

La remodelació es farà fins la cruïlla del carrer Sitjar.

La remodelació es farà fins la cruïlla del carrer Sitjar.D.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reurbanització del passeig de l’Estació d’Alcover, un dels projectes més destacats que encararà el municipi aquest any 2018, ja està en fase de licitació, i ho fa amb un pressupost de 758.894,83 euros (IVA inclòs). Part de l’obra estarà finançada a través de fons provinents del Pla d’Actuació Municipal (PAM) i PEXI de la Diputació de Tarragona, mentre que, de l’import restant, se’n farà càrrec el consistori, amb recursos propis.

L’objectiu dels treballs, que es preveuen desenvolupar al llarg d’aquest 2018 amb un termini d’execució de 8 mesos, és canviar la fisonomia del passeig de l’Estació, l’eix vertebral d’Alcover, i concretament, el tram que correspon fins la cruïlla del carrer Sitjar. A més, es milloraran els serveis d’infraestructures, que inclouen l’aigua, el clavegueram i la xarxa de baixa tensió d’enllumenat. Així mateix, es preveu la instal·lació d’una pantalla informativa municipal de 2,25 metres d’amplada i 1,73 d’alçada. Pel que fa a la xarxa telefònica aèria, es preveu que sigui soterrada i que es retirin tots els pals i palometes existents, mentre que els murs de separació amb l’aparcament de la plaça del Portal seran arranjats.

Les empreses interessades per executar les obres es podran presentar fins el proper 23 de gener i, un cop escollida l’oferta més avantatjosa, s’obrirà el termini de vuit mesos per desenvolupar els treballs.

El Centre de Dia, a tocar

L’altra gran obra d’Alcover per aquest 2018 és el nou Centre de Dia, unes instal·lacions que permetran que l’actual equipament deixi d’estar integrat a les dependències de la Llar de Jubilat i s’ubiqui a la zona de l’Antic Hort de la Barra, uns terrenys situats al centre del municipi. En els pressupostos del anys 2016 i 2017, ja es preveien partides per al nou Centre de Dia que, ara, ja es troba en fase de construcció. Es preveu que en pocs mesos, a mitjans del 2018, l’edifici sigui una realitat i l’equipament es pugui traslladar definitivament cap a les noves instal·lacions.

tracking