Diari Més

Catalunya en Comú Podem

López: «Estem satisfets a nivell provincial però preocupats a nivell català»

Els comuns, que es fixen com a prioritat reduir l’atur a la demarcació, revaliden l’escó però cauen en vots, passant del 6,4% al 5,3% del total

Yolanda López es va emocionar en rebre l'aclamació dels militants i simpatitzants de la formació.

López: «Estem satisfets a nivell provincial però preocupats a nivell català»J.A. Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya en Comú Podem salva els mobles a la demarcació de Tarragona. Manté l’únic diputat al Parlament tot i que perd 3.345 vots a la província (amb el 99,9% escrutat) respecte a les eleccions del 2015 on van concórrer sota la marca Catalunya sí que es pot. Del 6,47% dels sufragis de fa dos anys, passen al 5,35%, colocant-se en la cinquena posició. Es tracta de l’única província on els comuns no pateixen una pèrdua d’escons respecte a l’anterior coalició: a Barcelona se’n deixen dos, perden l’únic que tenien a Girona i a Lleida segueixen sense representació.

En un bar de Bonavista, una cinquantena de militants i simpatitzants de la formació van celebrar amb un sopar, ahir a la nit, el resultat tarragoní, però ningú podia amargar la decepció per la situació en què queden els comuns al Parlament. «Estem satisfets a nivell provincial, però preocupats a nivell català», resumia Yolanda López, número 1 de la llista tarragonina, qui va acusar «la polarització extrema» dels mals resultats de la formació. «El nostre missatge era el d’intentar entrar entremig de la polarització, en dir que la solució era el retrobament entre tots. No ha estat així, no hem sabut arribar a la ciutadania», va reconèixer la vendrellenca.

L’agenda social, punt en comú

Tot i que la formació no jugarà a priori un paper decisiu a l’hora de conformar el nou govern de la Generalitat, sí que aspiren a aconseguir majories clares per tirar endavant polítiques socials. «No hi haurà vets creuats a ningú, sempre que tothom posi sobre la taula l’agenda social», va desgranar López, qui confia a arribar a acords amb els partits progressistes: «Esquerra Republicana, la CUP i el PSC són partits d’esquerres i creiem que amb ells tenim més coses en comú que no pas les que ens separen. Potser el que ens separa és només el tema nacional, doncs cal posar per sobre de tot la resta de temes», va exposar.

«No és problema de banderes»

Yolanda López va tornar a remarcar que la seva tasca personal al Parlament se centrarà en treballar en les polítiques socials, posant en primer lloc la problemàtica de l’atur a Tarragona: «Som la província amb més atur de Catalunya. Cal trobar solucions. Tractarem d’obrir una comissió i intentarem posar en marxa el nostre pla de xoc contra la precarietat laboral i l’atur. És el gran problema de la nostra província i no és un problema de banderes, és un problema de benestar», remarcava.

En contra de la via unilateral

L’única diputada electa dels comuns a la demarcació augura coincidències en matèria social, però alhora traça clares línies vermelles en l’eix nacional: «Està totalment descartat donar suport a la via unilateral. No es pot deixar enrere a la meitat de Catalunya. Pels resultats veiem que és evident, hi ha una meitat que no està d’acord amb això. Volem consens i acord», va especificar la política, qui considera clau el diàleg. «L’escenari al Parlament serà de tensió, però hi anem amb esperança. Xavier Domènech és l’únic que pot entendre’ns i retrobar-nos a tots els ciutadans. Això no va només de polítics, va de tota la ciutadania», explicava López, envoltada dels seus companys de partit, que la van victorejar en diverses ocasions, el que va produir que a la nova diputada electa se li escapessin algunes llàgrimes d’emoció.

tracking