Diari Més

Successos

Els terroristes de Barcelona i Cambrils van enregistrar un vídeo amenaçant els espanyols amb sang i patiment

El vídeo dura una hora i va ser trobat pels Mossos després de l'explosió de la casa d'Alcanar

Mohamed Hychami, un dels dos terroristes enterrats

Dos dels jihadistes que van atemptar a Cambrils són enterrats al MarrocD.M

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Espanyols, patireu». Aquesta és la frase que Mohamed Hychami,membre de la cèl·lula terrorista que va atemptar Barcelona i Cametrmbrils, dirigeix a la càmara en un vídeo trobat pels Mossos d'Esquadra. Segons explica Interviú, quatre dels jihadistes que van cometre els atemptats del passat 17 d'agost a Catalunya van enregistrar un vídeo en el qual amenacen a la població espanyola amb sang i patiment.

En la grabació, que dura gairebé una hora, es mostren escenes dins de la casa d'Alcanar on es va produir l'explosió prèvia a l'atemptat. En ell es veu a quatre dels jihadistes amb l'explosiu casolà que van preparar, conegut amb el nom 'mare de Satan', gairebé sec i a punt per atemptar. Un d'ells,Mohamed Hychami, de 24 anys, es dirigeix a la càmera amb l'explosiu a la mà afirmant en àrab «Espanyols, patireu», tal i com apunta Interviú.

En la grabació els terroritstes també surten enregustrant imatges de la Torre Eiffel. Segons el mateix mitjà, el govern de França va rebre una còpia d'aquest vídeo el passat mes de setembre i en conseqüència va ordenar construir un mur de metacrilat i vidre per protegir el monument.

El vídeo va ser trobat pels Mossos d'Esqudara després de l'explosió de la casa d'Alcanar en la qual van morir dos terroristes. La grabació forma part d'una peça separada de les investigacions dels atemptats de Barcelona i Cambrils i el jutge Fernando Andreu ha ordenat mantenir-lo en secret.

tracking