Diari Més

Successos

Dos dels jihadistes que van atemptar a Cambrils són enterrats al Marroc

La cerimònia dels germans Hychami es va fer la matinada de diumenge a Mrirt amb total secretisme

Mohamed Hychami, un dels dos terroristes enterrats

Dos dels jihadistes que van atemptar a Cambrils són enterrats al MarrocD.M

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els germans Hychami, membres de la cèl·lula terrorista que a l’agost passat va cometre els atemptats de les Rambles de Barcelona i Cambrils, van ser enterrats diumenge a la matinada en una cerimònia gairebé secreta a la ciutat de Mrirt, al centre del Marroc. Omar i Mohammad Hychami, tots dos morts a Cambrils després d’una persecució policial pel passeig de les Palmeres, van ser enterrats en una tomba anònima, exactament igual que els germans Abouyaaqoub, un d’ells, autor material de l’atropellament de les Rambles, i familiars dels Hychami. En el seu cas, el funeral es va fer dimarts passat al mateix cementiri i amb idèntic secretisme, segons fonts locals a Mrirt.

Quant als Hychami, l’enterrament es va dur a terme a la una de la matinada i en presència, únicament, dels seus familiars directes (pares i avis) i de representants de l’autoritat local. Va haver, com en qualsevol enterrament musulmà, un respons fúnebre conegut com a «l’oració de l’absent», però les autoritats es van negar a què la tomba tingués identificació, suposadament per evitar la visita de curiosos o d’admiradors.

Fonts diplomàtiques marroquines han dit que la repatriació dels cadàvers dels Abouyaaqoub i els Hychami va ser sol·licitada pels seus familiars, perquè reposessin a la seva terra natal, però les autoritats van accedir amb la condició que els enterraments s’efectuessin amb total discreció «per evitar tota manifestació entorn de l’enterrament». Aquesta és la raó per la qual, en els dos casos, els enterraments es produïssin en hores nocturnes, una cosa molt poc habitual en l’islam, i sense que hi hagués la menor publicitat al respecte.

En els atemptats perpetrats a Cambrils i Barcelona el passat 17 d’agost van morir 14 persones només a la Rambla, atropellades per la furgoneta que conduïa Yunes Abouyaaqoub, i un més apunyalat pel mateix Yunes durant la seva fugida. Sobre Housseine Abouyaaqoub, formava part, juntament amb el seu germà i els seus parents Hychami, de la cèl·lula terrorista de dotze integrants presumptament reclutada i dirigida per l’imam de la mesquita de Ripoll, Abdelbaki Essaty, mort en l’explosió accidental que es va produir a la casa d’Alcanar que la cèl·lula utilitzava com a laboratori per preparar els atacs terroristes.

Pocs dies després dels atemptats, les autoritats marroquines van imposar un ferri bloqueig informatiu sobre les ciutats d’on eren originaris els Abouyaaqoub i els seus companys.

tracking