Diari Més

Rajoy reivindica el 155 i alerta que a partir d'ara «tothom sap què fer per aplicar-lo i què no fer perquè no s'apliqui»

El president del govern espanyol apel·la al «vot útil» pel PP i assegura que el seu partit serà «constructiu» després del 21D

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en ple míting a Salou

Rajoy reivindica el 155 i alerta que a partir d'ara «tothom sap què fer per aplicar-lo i què no fer perquè no s'apliqui»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, ha reivindicat l’aplicació de l’article 155 aquest diumenge a l’acte central de la campanya del PPC, que ha tingut lloc a Salou. Rajoy ha recordat davant de prop de 700 militants i simpatitzants del seu partit que el seu govern va activar aquest «mecanisme excepcional» davant la «situació excepcional» de «caos» a Catalunya, i ha recordat que després d’aquesta decisió aquest article «ha deixat de ser un fantasma jurídic». «Avui és una realitat, i tothom sap que cal fer perquè s’activi i que no s’ha de fer perquè no s’activi», ha alertat. Segons Rajoy, el 155 «s’està aplicant amb absoluta normalitat» i implica «que Espanya és una democràcia moderna, que tots estem sota l’imperi de la llei i que això és un estat de dret». Ha dedicat bona part del seu discurs a apel·lar al «vot útil» per a la seva formació, que segons ha assegurat es disputa escons a Tarragona i Girona amb les forces independentistes. També ha augurat que després del 21D «més d’un que vindrà a parlar" amb el PPC. «Serem constructius», ha dit, «però Xavi els dirà que el PP està «a favor d’Espanya, la Constitució, la llei, la concòrdia i els i interessos de les persones».

El PP ha reunit a Salou la direcció del partit en un esforç final per revertir la tendència en favor de Ciutadans que marquen les enquestes. Rajoy ha pres la batuta de la campanya –serà a Catalunya els tres últims dies de la cursa- per apel·lar al vot dels que li van donar suport a les eleccions generals i que ara dubten entre el seu partit i Ciutadans.

El president espanyol ha assegurat que el seu partit ha propiciat el retorn a la «normalitat» i la «legalitat» a Catalunya. «Gràcies al 155 Catalunya celebrarà eleccions amb garanties de neutralitat i no el que vam veure el passat 1-O», ha sentenciat davant un públic on estaven presents els pesos pesats de la seva formació.

En aquest sentit ha advertit que tothom «espera» que «després d’aquestes eleccions no es tornin a repetir algunes accions que hem vist als últims temps» on els governants «han prescindit de la llei, han impedit que l’oposició fes la seva tasca al Parlament», han «tancat el Parlament», i han «triturat els procediments dels parlaments democràtics».

“Només s’han preocupat dels seus somnis i s’han oblidat dels interessos de les persones, ha afirmat abans de fer referència a la «moleskine de Jové», que és –ha dit- «la inequívoca demostració de quins eren els objectius» de l’independentisme i de «com s’ha enganyat el conjunt d’un poble».

«Això és la democràcia»

«Van crear el caos, però avui podem afirmar que la solució a aquest despropòsit ja ha començat i que en pocs dies tenim l’oportunitat de recuperar la normalitat, la tranquil·litat, la convivència i el respecte als que no pensen com el que governa», perquè «això és la democràcia», ha sentenciat.

El 155 «s’està aplicant amb absoluta normalitat»

Rajoy ha assegurat que gairebé dos mesos després de la seva aprovació per part del Senat, el 155 «s’està aplicant amb absoluta normalitat». «Els funcionaris compleixen la seva funció i ho fan bé, i el govern pren decisions que es refereixen a Catalunya».

«Després del 21D no es podrà construir res sense el PP»

Rajoy ha dedicat bona part del seu discurs a apel·lar al «vot útil» pel seu partit, que «no està aquí per a ocurrències», sinó per donar «seguretat i certesa». »El PPC no pactarà ni amb independentistes ni amb l’extrema esquerra, això ho sap tothom, i estarà als moments més difícils i fàcils on sempre: amb la Constitució espanyola». En aquest sentit ha assegurat que després del 21D «no es podrà construir res sense el PP», en referència a possibles pactes electorals.

tracking