Diari Més

Albiol, als que dubten entre C's i PP: «Qui ha aplicat el 155 i ha enviat Puigdemont a 1.000 km? Mariano Rajoy»

El candidat del PPC a la presència de la Generalitat titlla de «fanàtics» Puigdemont i l’ANC

Mariano Rajoy

Albiol, als que dubten entre Cs i PP: 'Qui ha aplicat el 155 i ha enviat Puigdemont a 1.000 km? Mariano Rajoy'ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, ha demanat aquest diumenge en l’acte central de campanya que ha tingut lloc a Salou el vot per a la seva formació. Albiol s’ha dirigit als qui dubten entre Ciutadans i el PP recordant que ha estat el govern de Mariano Rajoy, i no altres forces, «qui ha aplicar el 155» i qui «ha enviat Puigdemont a 1.000 km» de distància després de cessar-lo. També ha titllat de «fanàtics» tan la direcció de l’ANC com el president destituït de la Generalitat, i ha assegurat que el 155 «ha significat el moment de més tranquil·litat, confiança i assossegament que ha viscut Catalunya en els últims anys» perquè ha permès que «s’obri un període d’esperança» de «revertir una situació que està generant un gran dolor a la societat». «El 155 ha permès que avui els catalans seguim essent espanyols», ha sentenciat entre aplaudiments.

Un cop més, Albiol ha contraposat la determinació del seu partit per aplicar el 155 als suposats dubtes de formacions com Ciutadans, a qui no ha citat. «Qui ha aplicat el 155, qui ha tancat les ambaixades que es dedicaven a parlar malament d’Espanya, qui ha cessat el govern de Puigdemont i ha provocat que Puigdemont hagi de marxar a 1.000 km de Catalunya? Mariano Rajoy», ha sentenciat.

Resposta l’ANC

Albiol també ha fet referència al correu (ja matisat per l’entitat) que l’ANC va enviar als seus socis on assegura que després del 21D només reconeixerà Carles Puigdemont com a «president legítim de Catalunya». Segons Albiol, són«amenaces» que per al PP són«irrellevants». «Els que són tan flamencs i xulos dient que no respectaran els actes electorals són els que fa dos dies deien que no respectarien la llei espanyola, i ara estan a presó i s’hi passaran una temporadeta», ha dit. «A aquests que no reconeixien la llei espanyola i que diuen que no reconeixeran el nou govern de la Generalitat, els dic que els derrotarem a les urnes», ha sentenciat.

Titlla Puigdemont i l’ANC de «fanàtics»

En aquest marc, també ha qualificat de «fanàtics» els líders de l’ANC i el president de la Generalitat destituït, Carles Puigdemont. «Ahir deien que aquestes eleccions van de Puigdemont o de Rajoy», ha afirmat,«i és cert, però Rajoy representa la democràcia i Puigdemont representa el fanatisme».

Rajoy reuneix la direcció del partit a Salou

El PPC ha reunit unes 700 persones al Teatre Auditori de Salou. A més d’Albiol i Rajoy, hi ha assistit també la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, la número dos de la candidatura del PPC, Andrea Levy, i els vicesecretaris del PP Javier Maroto i Javier Arenas, així com el coordinador general del PP, Fernándo Martínez Maillo. També una representació de presidents territorials del partit com la presidenta del PP de Madrid, Cristina Cifuentes, el d’Andalusia, Juanma Moreno, el d’Extremadura, José Antonio Monago, i el de la Junta de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, entre altres.

El candidat per Tarragona diu que la CUP defensa el «retorn a la tribu»

També ha intervingut al míting el cap de llista del PPC a la demarcació de Tarragona, Alejandro Fernández, que ha afirmat que «més que ser unes eleccions constituents, com diuen els independentistes, aquestes són unes eleccions ‘restituents’» de la democràcia. Ha afirmat que Catalunya «no té res a veure amb el populisme antieuropeu que s’ha vist a Brussel·les ni amb el retorn de la tribu que defensa la CUP».

Tres actes de Rajoy a la recta final de campanya

El president del govern espanyol es bolcarà en la campanya del PPC durant els tres últims dies de campanya, en què celebrarà actes electorals quatre actes electorals en favor de la candidatura de Xavier García Albiol. A més de Salou aquest diumenge, Rajoy serà aquest dilluns a Barcelona, i dimarts participarà també a mítings a Girona (al matí) i Barcelona (al tancament de la campanya).

tracking