Diari Més

Història

Vila-seca fa el primer pas per la restauració del Celler Noucentista

L’Ajuntament ha obert el període de licitació per tal de poder redactar el projecte bàsic i executiu

Imatge de la nau central del Celler Noucentista, que es preveu que es converteixi en sala polivalent.

Vila-seca fa el primer pas per la restauració del Celler NoucentistaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Vila-seca ha donat llum verda a la restauració del Celler Noucentista –Bé Cultural d’Interès Local–, per tal de convertir-lo en un espai destinat a usos culturals. Mesos enrere, ja es va posar sobre la taula un avantprojecte que preveia que el cost fos de 4,8 milions d’euros, dos dels quals aportats pels fons europeus FEDER.

Ara, el consistori de Vila-seca ha obert el període de licitació per a la redacció del projecte bàsic i executiu amb un pressupost de 524.055,84 euros (IVA inclòs), el que representa un primer pas per començar a posar els fonaments a aquesta iniciativa que preveu, a més, la creació d’un museu d’història del municipi. Les empreses interessades podran fer arribar les propostes fins el proper 22 de gener i, un cop escollida l’oferta més avantatjosa, s’encetarà un termini de 5 mesos per disposar del document que servirà de base per executar els treballs.

D’aquesta manera, es comença a posar fil a l’agulla a la rehabilitació i dotació de nous usos a una de les construccions més emblemàtiques de Vila-seca, obra de l’arquitecte Pere Domènech i Roura, ubicada a la confluència del carrer del Castell amb el carrer de Castillejos, a tocar de l’edifici del Castell, i que disposa d’un total de 3.150 metres quadrats. De fet, l’Ajuntament va adquirir l’edifici el 2014 –en aquell moment, propietat de la Cooperativa Agrícola– per un milió d’euros i ja amb l’objectiu de convertir-lo en un nou equipament cultural.

Els detalls de les actuacions es concretaran en el projecte que es redacti en els propers mesos, però, ara per ara, la previsió és, d’una banda, restaurar l’edifici del celler, tot destinant la nau principal a la creació d’una sala polivalent, en la qual es podran organitzar des d’exposicions, a obres de teatre, projeccions, conferències, balls, festes populars i fires. Així mateix, també es preveu un espai museïtzat en el qual s’expliqui la història de Vila-seca.

L’objectiu d’aquest projecte és incrementar la competitivitat turística i contribuir a la diversificació de l’oferta i a la desestacionalització.

Parc Cultural amb el Castell

La restauració del Celler Noucentista s’inclou dins el projecte global del Parc Cultural, juntament amb el Castell, recentment restaurat tant l’edifici com el jardí. D’aquesta manera, el municipi disposarà d’un gran espai de caràcter sociocultural.

tracking