Diari Més

Judicial

L'acusat de matar una noia a Salou diu que li va estrènyer el coll en un joc sexual

El processat nega que li volgués fer mal i assegura que va entrar en «xoc» quan va veure que estava morta

Declaració de l'home acusat de matar una noia a Salou mentre mostra al jurat popular com tenia les mans lligades la víctima.

L'acusat de matar una noia a Salou diu que li va estrènyer el coll en un joc sexualACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acusat de matar una noia en un pis de Salou l’agost del 2016, Claudio Augusto Santana, ha admès aquest dilluns que li va estrènyer el coll en el marc d’una pràctica sexual -la hipoxifília, que es porta a terme per obtenir plaer per mitjà de l’asfíxia-, però ha negat que li volgués fer mal.

Durant la seva declaració en el judici que se celebra a l’Audiència de Tarragona, l’home ha relatat que va pagar 450 euros a la víctima, una veïna de Lleida de 28 anys que exercia temporalment la prostitució, per passar la nit plegats. Segons ha explicat al jurat popular, van estar consumint cocaïna i alcohol, i van practicar «sexe fort i sàdic» de manera consentida durant diverses hores. En un moment de la matinada, ha assegurat que va agafar la jove pel coll mentre ella estava «a quatre grapes» amb les mans lligades a l’esquena amb una camisa, fins que la noia «va parar». D’entrada, ho va atribuir als efectes de les drogues, però més tard va notar que estava «freda» i va entrar «en xoc». L’acusat ha reconegut que tot això passava mentre el seu fill, de tan sols nou mesos d’edat, es trobava en una altra habitació del domicili.

Santana, de 35 anys i origen brasiler, ha explicat que la tarda del 23 d’agost del 2016 va demanar a un amic que li aconseguís droga i una prostituta. Segons ell, li va comprar una dotzena de grams de cocaïna pels quals va pagar 370 euros i, després de negociar el preu amb ella, Sara M.S. va acceptar 450 euros per passar la nit amb ell. «Vam estar bé. És una mentida extrema que li hagués fet mal, perquè mai he fet mal a ningú en la meva vida», ha afirmat en la seva declaració.

Gairebé entre plors, l’home ha relatat que estaven practicant «sexe fort» quan li va estrènyer el coll «en un sentit sexual i no per fer-li mal». Després d’adonar-se que la noia havia mort, ha afirmat que «no sabia què fer» i que va consumir el darrer gram i mig de cocaïna que els havia sobrat.

En les hores posteriors, ha negat que manipulés l’escena del crim. «Si fos un assassí no estaria aquí i no hagués deixat proves», ha etzibat. Més tard, ha explicat que va trucar a la seva dona -que es trobava a França- i a la cangur, a qui li va deixar el seu fill per anar a comissaria durant la tarda. «Estava drogat i alcoholitzat», ha lamentat.

L’acusat ha assenyalat també que tenia la percepció que Sara «ja venia drogada» quan va arribar al seu pis i, en ser preguntat pel fet de si el sexe «sàdic» era consentit, ha etzibat que «no va fer falta parlar-ho perquè va ocórrer així». Sobre la tècnica de la hipoxifília, ha sentenciat que «a molts homes i dones els agrada que els asfixiïn per tenir més plaer».

El processat ha reconegut que, en diversos moments de la nit, la noia va practicar sexe amb les mans lligades a l’esquena amb una peça de roba -una camisa d’ell-. «Estava lligada com una fantasia, però es podia soltar les mans sola», ha defensat, alhora que ha mantingut que totes les pràctiques sexuals van ser consentides.

La vista continuarà aquest dimarts a l’Audiència de Tarragona amb la declaració de més testimonis. La fiscalia sol·licita una pena de 15 anys de presó per homicidi amb abús de superioritat; l’acusació particular, de 20 anys de presó per assassinat amb traïdoria i, la defensa, la lliure absolució.

tracking