Diari Més

Ciutadans a Altafulla reconeixerà l'AMI a canvi de presidir la Junta d'Aigües

Segons l’alcalde, Fèlix Alonso, PDeCAt, l’EINA i Ciutadans s’han conjurat «per repartir-se el pastís»

L'Ajuntament d'Altafulla.

Ciutadans a Altafulla reconeixerà l'AMI a canvi de presidir la Junta d'AigüesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La marxa del regidor del PDeCAT, Pere Gomés, de l’equip de Govern d’Altafullla ha posat l’executiu en una situació compromesa, fins al punt que, els grups de l’oposició –composta pel PDeCAT, l’EINA i Ciutadans– s’ha conjurat «per repartir-se el pastís», en paraules de l’alcalde, Fèlix Alonso.

Els tres grups han entrat a registre una moció, que pretenen aprovar en el pròxim ple, en la qual proposen canviar la representació municipal en els òrgans col·legiats de l’Ajuntament i amb la que, d’alguna manera, Ciutadans reconeix l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), a canvi d’obtenir la presidència de la Junta d’Aigües d’Altafulla. I és que, en el text d’aquesta moció, es proposa de forma conjunta que la Junta d’Aigües passi a ser presidida pel regidor de Ciutadans, Alberto Moreno, que Jordi Molinera (L’EINA) sigui el representant de l’Ajuntament a l’AMI, i que Pere Gomés (PDeCAT) representi el consistori al consorci de la Televisió Digital Terrestre del Camp de Tarragona. Aquesta moció ha provocat, fins i tot, la reacció del líder del PP a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, qui ahir piulava al seu compte de Twitter que «els constitucionalistes no podem votar a favor de l’Associació de Municipis Independentistes a canvi d’un càrrec remunerat».

«Per cobrar més dietes»

De fet, el que l’oposició justifica com un conjunt de mesures per «garantir la presència de totes les formacions dels plens» als òrgans col·legiats, és només una excusa per «cobrar més dietes», per a Fèlix Alonso. Per fer aquestes afirmacions el batlle es recolza en una altra de les mocions que l’oposició pretén aprovar en la qual demanen que les sessions plenàries se celebrin cada mes, quan l’Ajuntament d’Altafulla en fa una cada dos mesos i, ocasionalment, alguna d’extraordinària, «si hi ha contingut», diu Alonso. En la mateixa moció, l’EINA, PDeCAT i Ciutadans demanen que, previ a cada sessió plenària, «es convoqui una Junta de Portaveus per tractar els diversos punts de l’ordre del dia del Ple»; una trobada, igual que la del ple, per la qual cada edil cobra la seva corresponent dieta.

«Repartir-se els despatxos»

«I volen treure despatxos a l’equip de Govern. No demanen el de l’alcalde, per vergonya. Es volen repartir el pastís, quan el que haurien de fer és presentar una moció de censura, però no tenen prou valentia, perquè actuen com un tripartit estrany». És el que sentencia Alonso davant el contingut d’una altra de les mocions de l’oposició mitjançant la qual proposen redistribuir l’equip de Govern en tres despatxos a l’interior de la casa consistorial i quedar-se amb el de l’antic arxiu Martí Franquès, que actualment ocupen els regidors d’Alternativa Altafulla Marisa Méndez-Vigo i Machael Preuss.

La preparació de l’ordre del dia del pròxim ple es durà a terme avui. L’equip de Govern ja ha avançat que, davant d’aquestes mocions que l’oposició ha entrat a registre, ha demanat un informe jurídic sobre aquestes. En cas de no aturar-les, aquestes tiraran endavant en el pròxim ple, ja que Alternativa Altafulla es troba, actualment, governant en minoria al consistori.

tracking