Diari Més

Turisme

La Costa Daurada supera el rècord de pernoctacions turístiques

De gener a octubre s'han registrat més de 20,2 milions de pernoctacions, un 5% més respecte al mateix període de l'any passat. L'anterior rècord data de l'any 2006, quan en tot l'any es van assolir 19,7 milions de pernoctacions

Imatge d'arxiu de les platges de Salou durant el mes de juliol.

La Costa Daurada és la destinació que menys recapta en taxa turísticaNúria Torres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Costa Daurada ha registrat, de gener a octubre del 2017, més de 20,2 milions de pernoctacions. Aquesta xifra suposa per al turisme d’aquesta zona el millor any de la història, ja que el darrer rècord data del 2006, quan es van registrar 19,7 milions de pernoctacions en tot l’any. El president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, manifesta que «hem complert les expectatives» i creu que l’any s’acabarà «amb un creixement aproximat del 5% en les pernoctacions respecte l’any passat».

Durant els deu primers mesos de l'any, a Salou, Cambrils i Vila-seca –els tres principals municipis turístics del centre de la Costa Daurada-, l’augment ha estat del 6%. Només aquestes tres destinacions han aportat més de la meitat de les pernoctacions, 11,9 milions, segons les dades facilitades per l’Observatori Turístic del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT).

El mercat nacional segueix sent el més important de la Costa Daurada. Segons les dades facilitades per l’Observatori Turístic del PCT, de gener a octubre, hi ha hagut més de 9,7 milions de pernoctacions d’aquest mercat, amb un creixement de l'1,5%; el mercat francès se situa en segona posició amb més de 2,4 milions (+0,9%); en tercer lloc, el britànic amb 2,2 milions (-4,6%). La resta de mercats amb més presència a la destinació són el rus amb 1,3 milions de pernoctacions (+27,4%); l’holandès amb 1,2 milions de pernoctacions (+10,7%); l’alemany amb 795 mil pernoctacions (+11,1%); l’Irlandès amb 738 mil pernoctacions (+20,7%); el Belga amb 400 mil (+1%) i l’Italià amb 100 mil pernoctacions (+18,1%).

També cal destacar que, durant el mes d'octubre, tot i la inestabilitat política viscuda, les pernoctacions a la Costa Daurada han augmentat un 2% respecte al mateix mes de l'any passat. Als municipis del centre de la Costa Daurada el creixement ha arribat al 4%.

tracking