Diari Més

Successos

Dos Vila-secans investigats per agressions a ciutadans per motius ideològics

Els dos individus van colpejar a un home en una mobilització a Barcelona i van encarar-se a un grup de persones que penjava cartells a Vila-seca

Pla obert del vehicle dels Mossos

Detingut un home per agredir tres mossos d'esquadra després de destrossar casa sevaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han resolt quatre investigacions que es van iniciar arran de les agressions per raons ideològiques que van patir diversos ciutadans durant o al final de les manifestacions convocades en les darreres setmanes. Les denúncies fetes per les víctimes o les declaracions de testimonis ha permès identificar els presumptes agressors, i fins a sis persones s'estan investigant per agressions, lesions i amenaces amb l'agreujant de discriminació per raons ideològiques per fets que van tenir lloc a Barcelona el 22 de setembre, a la Travessera de Gràcia després d'una protesta no comunicada, el 8 d'octubre després de la manifestació convocada per Societat Civil Catalana, i el 27 d'octubre al centre de la ciutat, després d'una altra marxa.

El primer fet va passar el 22 de setembre cap a les 7 de la tarda, durant una mobilització no comunicada que va transcórrer al carrer Marina i fins la Travessera de Gràcia, núm 291, davant la caserna de la Guàrdia Civil. Un jove va cridar alguna expressió contrària a la manifestació i com a reacció, alguns manifestants s'hi van encarar i el van colpejar. L'agressió, efectuada per dues persones, va comportar lesions lleus i la víctima va denunciar els fets .

La policia ha pogut identificar els agressors, de nacionalitat espanyola i majors d'edat, veïns de Vila-Seca (Tarragonès) com a presumptes autors d'un delicte de lesions amb l'agreujant de discriminació per raons ideològiques. Un d'ells té antecedents per amenaces ilesions i l'altre per maltractaments en l'àmbit de la llar, diversos robatoris amb força i per amenaces i

lesions.

Aquestes dues persones van participar també, el mateix dia a Vila-Seca, a un altre incident quan es van encarar a tres persones que enganxaven cartells, i els van sostreure i trencar el material, a més d'agafar-los pel coll i empentar una dona per evitar que enregistrés cap imatge amb el telèfon mòbil. També els van amenaçar perquè no pengessin nous cartells.

El segon cas es remunta al 8 d'octubre al migdia, durant la manifestació convocada per Societat Civil Catalana a la Via Laietana. Després de la mobilització es va tenir coneixement mitjançant imatges penjades en xarxes socials que al vespre d’una agressió al metro de Barcelona, per part de dues persones que havien participat hores abans en aquesta marxa. A través d’imatges publicades a les xarxes socials es va poder identificar aquestes persones realitzant salutacions hitlerianes davant els mitjans de comunicació a Via Laietana just abans de les agressions.

Els dos agressors, de nacionalitat espanyola i residents a Badalona i Santa Coloma de Gramenet, tenen antecedents policials per delicte de falsificació documental i delicte d’usurpació d’estat civil i també per delicte d’amenaces.

La darrera és del 27 d'octubre, després d'una convocatòria comunicada que va recórrer el centre de la ciutat. Davant d’un bar del carrer Mallorca, un grup de persones que estaven a la manifestació es van encarar a un grup antagònic i com a resultat d'aquest enfrontament dues persones de la manifestació van increpar i posteriorment agredir una persona.

Un dels agressors, una dona de nacionalitat espanyola i veïna de Rubí, ha quedat investigada com a presumpta autora d'un delicte contra l'exercici de drets fonamentals i llibertats públiques. Té antecedents per robatori amb força a interior de vehicle i atemptat als agents de l’autoritat. L’altra persona ha quedat investigada com a presumpte autor d'un delicte de lesions lleus amb l'agreujant d'odi, a més d'un delicte contra l'exercici de Drets Fonamentals i Llibertats Públiques. Té antecedents per robatori amb violència i intimidació, per robatori i furt d’ús de vehicles, maltractaments en l’àmbit de la llar, violència habitual a l’àmbit familiar i amenaces

Actualment, els Mossos d’Esquadra estan investigant conjuntament amb la Fiscalia d’Odi i Discriminació, vuit casos per agressions a persones per motius ideològics.

tracking