Diari Més

Urbanisme

Les obres del front marítim de Cunit han arrencat aquesta setmana

Els treballs es realitzaran en un tram de 300 metres i inclouen la creació de zones verdes, de passeig i un carril bici

Zona del front marítim de Cunit que durant els propers mesos s'urbanitzarà.

Les obres del front marítim de Cunit han arrencat aquesta setmanaAjuntament de Cunit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les esperades obres per construir el tram que queda pendent del front marítim de Cunit s’han iniciat aquest dilluns. Es tracta dels 300 metres compresos entre els carrers Francesc Macià i la carrerada de Santa Coloma, a l’altura del Càmping Mar. El tret de sortida s’ha donat just després que el passat dijous, 9 de novembre, se signés l’acta d’ocupació material, entre el Ministeri de Medi Ambient i la propietat del càmping, amb presència de l’Ajuntament. De fet, l’obra comença un cop constatada la disponibilitat dels terrenys. Els treballs tenen un pressupost de 1.191.546 euros, finançats pel Ministeri.

Les obres s’han iniciat amb desmuntatge del tancat que encercla el càmping pel costat del mar, seguit del desbrossament del terreny. El projecte preveu la creació d’espais destinats al passeig i al descans, jocs infantils, zones verdes i un carril bici que enllaçarà amb la resta del passeig Marítim. També s’instal·laran lluminàries, mobiliari urbà, vegetació i es durà a terme una regeneració dunar. La previsió és que les obres tinguin una durada de cinc mesos i, per tant, que estiguin totalment finalitzades a mitjà mes abril. La construcció d’aquest nou tram també contempla un espai reservat per a la futura construcció d’una recreació d’un dels búnquers que existia a Cunit, la qual anirà a càrrec de l’Ajuntament durant els propers anys.

La setmana passada, el regidor d’Urbanisme, Julio Ramón, va destacar la importància d’aquestes obres perquè augura que el municipi «guanyarà en imatge i cohesió», i va recordar que es tracta d’una reivindicació històrica. De fet, aquest tram s’havia de construir en el marc de la reforma integral del Passeig Marítim que l’estat espanyol va anunciar el 2011. Aquell projecte, però, va quedar encallat per les limitacions pressupostàries del govern central.

tracking