Diari Més

Roben un catamarà de 5 metres i 150 quilos al varador de Coma-ruga

El propietari creu que l’han carregat a un remolc per treure’l de la platja

El catamarà estava varat a la platja sense vela, davant de l'hotel Nuba de Coma-ruga.

Roben un catamarà de 5 metres i 150 quilos al varador de Coma-rugaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc metres de llargada i 150 quilos de pes. Aquestes són les dimensions de l’embarcació –un catamarà de la marca Hobie– que han robat del varador senyalitzat que hi ha a la platja de Coma-ruga (el Vendrell), davant de l’Hotel Nuba. El seu propietari, Josep Montal, continua sorprès i desconcertat des del passat 7 de novembre, quan va trucar a l’empresa encarregada de retirar el catamarà de la platja i li van comunicar que no hi era on l’havia deixat.

«A l’octubre encara l’acostumo a agafar per sortir al mar. L’últim dia que el vaig utilitzar va ser el passat 5 de novembre, un diumenge. Aquell dia, encara hi havia dos patins catalans i un catamarà com el meu al varador», narra Montal. «La meva sorpresa va ser quan, a principis de setmana, truco a l’empresa que s’encarrega d’emmagatzemar les embarcacions i em diuen que no hi és a la platja», afegeix.

Per la llargada i el volum del catamarà, Josep Montal creu que l’única forma amb què l’han pogut treure de la platja és amb un vehicle i un remolc. «Pesa 150 quilos i es necessiten més de quatre homes per aixecar-lo del terra. Així que han hagut d’entrar a la platja amb un vehicle i un remolc i se l’han endut. O bé així o bé navegant, però vaig revisar els varadors de la zona per si hi era, però no», diu el propietari de l’embarcació.

«Van haver de treure el pal»

«Per treure’l amb un remolc per la platja van haver d’entrar per la zona d’accés al port esportiu de Coma-ruga, que està a uns 500 metres de la zona del varador de l’Hotel Nuba, o bé pel final del passeig marítim, que també està una distància similar. Van haver de desmuntar el pal abans d’emporar-se’l», afegeix. El robatori, gens habitual, va sorprendre també a la policia quan va anar a interposar la corresponent denúncia. Josep Montal –que viu a Barcelona però té una segona residència a Coma-ruga– ha demanat la col·laboració ciutadana a través de les xarxes socials. A hores d’ara, però, no ha obtingut cap resposta. «Vaig anar a parlar amb els de l’Hotel Nuba –que encara està obert– per demanar si tenen càmeres de vigilància que haguessin enregistrat alguna cosa. Però no en tenen i ningú ha vist res», afegeix.

El catamarà és de la marca Hobie –així consta serigrafiat a ambdues bandes– i té una placa amb la numeració. «El cas és que el van robar sense la vela i li falten moltes peces, com una part del timó, perquè són les que acostumem a emportar-nos cap a casa quan el deixem varat a la platja. No es pot navegar amb ell, tal com estava», afirma.

Una altra veïna de la zona assegura que, fa dos anys, li van robar un caiac de dues places al mateix varador senyalitzat de la platja de Coma-ruga.

tracking