Diari Més

Dow celebra el primer Innovation Day centrat en la Indústria 4.0 a les instal·lacions de Tarragona

Dow Tarragona va reunir 130 empleats i representants d’empreses de serveis per tal de dur a terme la jornada

r 130 empleats i representants d'empreses de serveis van participar en el primer i-Day de Dow.

Dow celebra el primer Innovation Day centrat en la Indústria 4.0 a les instal·lacions de TarragonaDow

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les instal·lacions de Dow Tarragona han acollit el primer Innovation Day de la companyia, centrat en la Indústria 4-0. Dow Tarragona va reunir 130 empleats i representants d’empreses de serveis per tal de dur a terme la jornada. L’esdeveniment va comptar amb la presència de diversos ponents de Dow, així com externs a la Companyia, que com a experts en la matèria, van exposar nombrosos casos d'èxit i experiències en la implementació de les últimes innovacions en projectes relacionats amb la iniciativa Indústria 4.0.

Aquest primer i-Day va començar amb una benvinguda a càrrec de Jaume Sariol, Director del Complex Industrial de DowTarragona, que va fer esment a la innovació com l'ADN de la indústria química i va apuntar que en aquesta quarta revolució industrial la digitalització i robotización seran claus en el desenvolupament de projectes. L'acte va continuar amb la ponència de Rafael Cayuela, Dow Corporate Strategy & NewBusiness Development Author, Director & ChiefEconomist, que va tractar sbre la visió de Dow de la quarta revolució industrial, la digitalització i la indústria 4.0. A continuació Jens Schmidt, DowM&I Fellow / Technology Director, TSS - Technology Support Services, va parlar dels diversos reptes i oportunitats que representa la Indústria 4.0 per Dow, quins canvis suposarà per als negocis i com afrontar-los de la millor manera.

Per donar una perspectiva externa i oferir una nova visió del concepte d'Innovació, Simon Coombs, Managing Director – Digital PlantEurope, Resources Industry X.0 de ACCENTURE, va parlar sobre les indústries digitals X.0 i com és aquest viatge cap a la trasformació digital per a qualsevol empresa. També en aquest sentit, Mikel Nen, Industry 4.0 Project Leader de l'empresa TECNALIA, va centrar la seva xerrada en com la Indústria 4.0 pot i ha d'afegir competitivitat a l'àmbit de la producció.

Amb l'objectiu de donar una visió més pràctica i mostrar exemples clars d'innovació en la indústria, es va organitzar un Gallery Walk interactiu en el qual els assistents van ser dividits en 5 grups, que van visitar 10 exposicions de projectes 4.0, liderades per tècnics de Dow i de les empreses KAEFER, NAVEC, TECHNIP, SGS, ACCENTURE i TECNALIA.

Per part de Dow, es van ressaltar casos d'èxit com l'anàlisi de big data; REWATCH, projecte europeu basat en un innovador i versàtil esquema de reciclat que augmenta l'eficiència de l'aigua en la indústria petroquímica, afavorint l'economia circular; l'ús de tablets en la captura de dades de camp; i el R+D i economia circular a l'àrea de Packaging.

L'esdeveniment es va tancar amb un Panell en el qual van participar Rafael Cayuela, Dow CorporateStrategy & New Business Development; Felip Vidiella, Dow R&D Director per EMEA Packaging & Specialty Plastics TS&D Mikel Nen, Industry 4.0 Project Leader de Tecnalia i Simon Coombs, Managing Director – Digital Plant Europe, Resources Industry X.0 de Accenture. Aquest Panell va tractar temes clau de cara a la digitalització, com el canvi cultural i de mentalitat necessaris per adaptar-se a les noves tecnologies, els riscos associats a la seva implementació o les principals accions a dur a terme per accelerar aquest canvi cultural i tenir un impacte positiu en el menor termini possible.

130 empleats i representants d'empreses de serveis van participar en el primer i-Day de Dow.

Dow celebra el primer Innovation Day centrat en la Indústria 4.0 a les instal·lacions de TarragonaDow

130 empleats i representants d'empreses de serveis van participar en el primer i-Day de Dow.

Dow celebra el primer Innovation Day centrat en la Indústria 4.0 a les instal·lacions de TarragonaDow

tracking