Diari Més

Solé (PSC) assegura que el pacte de govern de la Torre segueix endavant

El regidor respon a la demanda de la CUP perquè ERC i AGB trenquin amb els socialistes

Imatge d'arxiu del regidor del PSC de Torredembarra, Jordi Solé.

Solé (PSC) assegura que el pacte de govern de la Torre segueix endavantACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per si encara quedava algun dubte sobre la continuïtat del pacte de govern a Torredembarra entre ERC, el PSC i Alternativa Baix Gaià (AGB), el regidor socialista, primer tinent d’alcalde i regidor de Turisme i d’Educació, Jordi Solé, ha reiterat el seu compromís amb l’acord assolit a l’inici de la legislatura. «Tal com es va definir al pacte, les qüestions nacionals es deixen apartades del món municipal i, la veritat, és que en aquests últims anys, hem fet una molt bona feina», explicava ahir Solé.

Les tensions sorgides entre partits arran de la situació política que actualment travessa Catalunya han provocat, en les darreres setmanes, el trencament de diverses aliances municipals i, és per aquest motiu, que les mirades s’han traslladat als pactes que encara segueixen dempeus. Un d’ells, és el de Torredembarra. Ja al passat mes de març, els partits del govern municipal van reafirmar la continuïtat de l’aliança, però, les «pressions per part de ciutadans i, ara també, per la CUP», tal com explica Jordi Solé, han seguit. En aquest sentit, la setmana passada, la CUP va demanar a través de Twitter que ERC i AGB trenquessin l’aliança amb els socialistes. En resposta a aquesta demanda, Solé assegura que l’acord està fora de perill i que es continuarà treballant per Torredembarra. «Els electors van donar la majoria a les esquerres, i així ho estem fent, amb un pacte d’esquerres, catalanista i treballant pel municipi. Hem aconseguit desencallar situacions, com és el cas del teatre, hem baixat les taxes, estem duent a terme polítiques socials i fa tres anys que no es puja l’IBI», destaca el regidor socialista que, alhora, es pregunta: «Quina seria l’alternativa? Que torni Convergència? Amb les polítiques d’amiguisme?».

Paral·lelament, Solé es pregunta per quin és el motiu que la CUP posi en dubte el pacte, «quan els regidors socialistes d’aquest ajuntament hem donat suport a una moció en contra del 155, ens hem mobilitzat contra les càrregues de l’1-O i per les detencions de Sànchez i Cuixart». Així mateix, el primer tinent d’alcalde assegura: «No som independentistes, però som demòcrates i denunciem tot allò que és injust, i no entenem com es poden celebrar unes eleccions amb dirigents empresonats».

Per la seva banda, l’alcalde republicà, Eduard Rovira, ja ha defensat en reiterades ocasions que el pacte segueix endavant, destacant que a l’inici de la legislatura es va acordar que els temes nacionals no afectarien el municipi.

tracking