Diari Més

El futur 'skate park' de Roda ja té ubicació

Els joves han triat, en un procés participatiu, que l’equipament s’instal·li al costat del Punt d’Informació Juvenil (PIJ)

Imatge del recompte de vots del procés participatiu per escollit la ubicació de l''skate park'.

El futur 'skate park' de Roda ja té ubicacióAjuntament de Roda de Berà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futur skate park de Roda de Barà s’ubicarà al costat del Punt d’Informació Juvenil (PIJ). Així ho han decidit per majoria els joves del municipi, que del 16 al 25 d’octubre van votar aquesta qüestió en el marc d’un procés participatiu posat en marxa pel PIJ. En total hi van participar 124 joves -83 nois i 41 noies-. L’opció guanyadora amb 86 vots va ser la prposta d’ubicar la pista d’skate al costat del PIJ. La proposta que situava el parc al costat del camp de futbol municipal va obtenir 35 vots, l’opció a prop de l’Institut tan sols va comptar amb tres vots.

El següent pas serà triar el disseny de la instal·lació, una decisió per a la qual també es demanarà la implicació dels joves de Roda de Berà per tal que el projecte s’adapti a les seves necessitats i demandes. Segons el calendari previst per l’equip de Govern, durant el proper mes de desembre es convocarà una reunió amb els joves que hi vulguin participar per tal de presentar-los les diferents propostes viables i que puguin escollir.

La idea de construir un skate park va sorgir arran les enquestes que el Punt d’Informació Juvenil va posar en marxa per a la redacció del Pla Local de Joventut. L’objectiu era obtenir la fotografia més real possible del municipi i de la situació dels joves, per conèixer les seves demandes i les seves necessitats i dur a terme unes polítiques de joventut en consonància amb els resultats.

A la sessió ordinària del mes d’abril, el plenari va aprovar una moció conjunta, presentada a proposta de Populars-UPR, amb els vots a favor de tots els membres, per a la creació d’una pista d’skate. Durant aquesta sessió l’equip de Govern va proposar un sistema de participació per poder escoltar als joves i incloure l’skate park als pressupostos del 2018.


tracking