Diari Més

Els veïns protestaran al ple pel 10% d'increment en la taxa de la brossa

Convoquen  demà, a dos quarts de dotze, també per l’increment del 2% de l’IBI

Els veïns asseguren qua recollida selectiva no és eficaç.

Els veïns protestaran al ple pel 10% d'increment en la taxa de la brossaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agrupació veïnal Sant Salvador-Coma-ruga-El Francàs convoca demà a la ciutadania a les portes de l’Ajuntament del Vendrell mitja hora abans del ple per tal de protestar contra el que consideren un augment «abusiu» d’impostos municipals de cara a l’any vinent.

Un increment del 2 per cent de l’Impost de Béns Immobles i un creixement del 10 per cent, són algunes de les modificacions de les ordenances fiscals que podrien ser aprovades demà provisionalment i que han posat en alerta aquesta plataforma veïnal, la qual té vocació d’esdevenir candidatura electoral.

«Quan en la majoria de municipis es plantegen baixades d’impostos o, com a mínim, congelar-los, l’Ajuntament del Vendrell aposta per apujar un 10% el de recollida d’escombraries i del 2% de l’IBI», explica Miquel Jiménez, president de l’agrupació veïnal Sant Salvador-Coma-ruga-El Francàs.

L’associació convoca els vendrellencs a dos quarts de dotze a les portes de la casa consistorial per, aleshores, decidir quin tipus de protesta dur a terme i quin nombre de persones assistiran al plenari, que s’iniciarà a les dotze del migdia.

«La protesta ha estat a iniciativa d’un associat, però l’agrupació li dóna suport. Tanmateix, convidem la resta de veïns del Vendrell a sumar-s’hi, perquè és un problema que afectarà tot el municipi, no només els barris del litoral com Coma-ruga, El Francàs i Sant Salvador», afegeix el president de l’entitat.

Un mal servei de recollida

«El Vendrell és un dels municipis on pitjor es fa la recollida d’escombraries. A banda de pagar el servei hauria d’haver-hi un retorn per part d’Ecoembes, però tot acaba anant a un sol contenidor, perquè n’hi ha pocs i, tot plegat, es penalitza», explica Jiménez.

Pel que fa a l’increment de l’IBI, l’entitat veïnal sospita que el consistori podria tenir la voluntat de recaptar per a poder pagar el projecte de Recuperació i dinamització de l’espai públic i elements patrimonials del centre urbà de Coma-ruga que ha rebut poc més d’un milió dels fons FEDER. La meitat projecte, pressupostat en 2,3 milions d’euros, és finançat pels fons FEDER en un cinquanta per cent i, l’altre cinquanta per cent, anirà a càrrec del consistori vendrellenc.

tracking