Diari Més

Política

El president de NMC Cambrils veu la fuga dels edils com una «estratègia»

Cinta Ballesté, Santiago Gámez i Imma Sierra faran efectiu al ple d'aquest divendres la seva marxa del grup i el seu pas a regidors no adscrits

Els tres regidors que abandonen el partit juntament amb Enric Daza.

El president de NMC Cambrils veu la fuga dels edils com una «estratègia»NMC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En la sessió plenària de l’Ajuntament de Cambrils que s’ha de celebrar aquest divendres a dos quarts de deu del matí, els fins ara regidors de Nou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC) Cinta Ballesté, Santiago Gámez i Imma Sierra faran efectiu l’abandonament del grup i el seu pas a la condició de regidors no adscrits, tal com es preveu al segon punt de l’ordre del dia, una decisió en la qual el president del grup, Enric Daza, «intueix una estratègia» amb les properes eleccions a la vista, segons va explicar dijous en declaracions al Diari Més, sense afirmar ni negar que Ballesté, Gámez i Sierra haurien pogut rebre alguna oferta d’algun altre partit. «Tot pot ser i el temps ens ho dirà», va assegurar Daza, alhora que remarcava que havia sigut una decisió «consensuada».

La decisió ha provocat malestar a NMC perquè, segons explicava dijous el grup a través d’un comunicat, «no han donat arguments per defensar les raons ocultes dels regidors implicats d’abandonar el principal partit de l’oposició», alhora que es reitera que Ballesté, Gámez i Sierra retornin l’acta de regidors «per tal de rellevar-los amb altres companys preparats per assumir el repte». A més a més, es reitera a Ballesté, Gámez i Sierra que retornin l’acta de regidors «per tal de rellevar-los amb altres companys preparats per assumir el repte». «El codi ètic de Nou Moviment Ciutadà estableix que l’acta s’ha de retornar per, precisament, evitar el transfuguisme. Seguirem demanant-les i revisarem qualsevol escletxa legal», afegia dijous Enric Daza.

La voluntat de Ballesté, Santiago i Sierra d’abandonar les sigles es va fer palès la setmana passada, després que així ho informessin a l’Alcaldia, però no al seu propi partit, segons assegura NMC. Davant d’aquestes informacions, el grup va convocar una Comissió Executiva, per aquest dilluns 23 d’octubre, i una Assemblea, per dimarts, per tal de «conèixer de primera mà els motius» de la seva renúncia. «En cap de les dues ocasions es van presentar els regidors esmentats», s’afegeix en el comunicat de Nou Moviment Ciutadà, on es destaca: «Fins al moment, només havien expressat el seu neguit sobre la situació política actual».

Amb aquests elements sobre la taula, en les reunions celebrades aquest dilluns i dimarts, la militància del grup municipal va acordar «per una àmplia majoria, criticar l’actitud antidemocràtica dels suposadament companys», s’explica al comunicat.

Ara, amb la sortida de Ballesté, Gámez i Sierra, Oliver Klein es queda com a únic edil de Nou Moviment Ciutadà al consistori cambrilenc i el grup se situa, en nombre de regidors, per sota de Ciutadans i PP, i a la mateixa alçada que l’Assemblea de Cambrils. Malgrat tot, Daza ho veu com un «tret de sortida per a les properes eleccions».

tracking