Diari Més

Mig miler d'universitaris es manifesten a Tarragona amb crits en contra del PDeCAT i el PP

La URV xifra en un 60% el seguiment de la vaga d'estudiants

Manifestació dels estudiants de la URV de Tarragona aquest 26 d'octubre.

Mig miler d'universitaris es manifesten pel centre de Tarragona amb crits en contra de Convergència i el PPOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mig miler d'universitaris s'han manifestat aquest dijous 26 al migdia pel centre de Tarragona amb motiu de la vaga general convocada a les universitats catalanes. El Campus Catalunya ha estat novament el punt de partida de la protesta, on hi ha fet cap joves de secundària i universitaris del campus Sescelades. Poc més d'un 60% dels estudiants han secundat aquesta vaga, segons fonts del Rectorat de la URV consultades per l'ACN. Obrint la marxa amb una pancarta on s'hi podia llegir la consigna 'Per una educació al servei del poble, República ara', els prop de 500 joves han iniciat la manifestació, amb crits en contra de Convergència i el Partit Popular. Molts caminaven amb els mòbils a les mans seguint els darrers esdeveniments sobre la convocatòria d'eleccions al Parlament. Els manifestants han passat per davant de la delegació d'Educació i han acabat la protesta a la seu d'Òmnium, a la Rambla Nova tocant al Balcó del Mediterrani, on han fet un lliurament simbòlic de cartes de suport dirigides als Jordis.

En aquest punt també s'ha fet lectura d'un manifest en el qual els joves han llançat un missatge directe a Puigdemont, en desacord a la decisió de convocar eleccions, reclamant la República i que la desobediència és l'única via possible.

La marxa ha obligat a tallar al trànsit l'Avinguda Catalunya en un dels dos sentits. Durant la manifestació s'han cridat consignes com 'amb CiU no hi ha independència', 'PP i Convergència no hi ha diferència', i 'Convergència se'ns acaba la paciència'.

Segons ha informat la Secretaria d'Universitats i Recerca, el seguiment de la vaga a la URV ha estat total a la facultat de Turisme i Geografia, i majoritari als campus Bellisens, Sescelades i Terres de l'Ebre, així com a la seu del Vendrell. Al campus Catalunya, el seguiment ha estat més baix i a la facultat de Medicina i Ciències de la Salut s'ha fet classe amb normalitat.

Manifestacions a Tortosa

Una cinquantena d'estudiants s'han respost a Tortosa a la crida del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) de les Terres de l'Ebre. La protesta ha començat amb una concentració a la plaça de l'Ajuntament. Han llegit el manifest i s'han desplaçat, primer, fins al pont de l'Estat, sobre el riu Ebre i davant del monument franquista, on s'hi han assegut deu minuts mostrant llibres en llengua catalana cap a monòlit. Com ha explicat Andrea Sánchez, de SEPC, han volgut reivindicar així que «l'educació catalana no es toca» i que ha estat encertat fer-ho davant del monument franquista perquè «el govern de Rajoy pren mesures d'aquella època». La manifestació ha acabat a l'institut Joaquim Bau, un dels centres on més s'ha secundat la vaga. El 99% dels estudiants, des de 3r d'ESO fins a Batxillerat, no han assistit a classe.

Els estudiants asseguts al pont de l'Estat de Tortosa aixecant llibres en català davant del monument franquista de l'Ebre.

Mig miler d'universitaris es manifesten pel centre de Tarragona amb crits en contra de Convergència i el PPACN

tracking