Diari Més

Oci

Un passatge del terror de nivell 9

L’associació La Viuda Negra ens vol fer passar por al castell del Rourell els dies 28 i 31 d’octubre

Un dels anteriors muntatges de l'associació, que està especialitzada en passatges del terror.

Un passatge del terror de nivell 9La Viuda Negra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arxiduc Radoslav ha retornat al Castell d’Esztergom després de passar un mes de viatge pel Sacre Imperi, tractant qüestions sobre la Tercera Creuada. Però des que ha retornat a casa, passen coses molt estranyes, sobretot a la nit, quan se senten sorolls i crits de dolor.

Aquest és el punt de partida de la història del passatge del terror Castell d’Esztergom, que l’associació La Viuda Negra ha preparat per als dies 28 i 31 d’octubre al castell del Rourell. Es tracta d’un passatge d’estil clàssic, en el qual els participants han de travessar un recorregut –en aquest cas l’interior del castell–, alhora que són sorpresos per tota mena de personatges de carn i ossos relacionats amb la història inicial.

L’associació que hi ha al darrere és una autèntica especialista en aquest tipus d’activitats, i ja fa diversos anys que en munten en escenaris reals, sobretot escoles, però aquesta és la primera ocasió en que el relat és explicat en un castell, de manera que resulta encara més versemblant i terrorífic. En escena hi haurà una trentena d’actors, i trenta persones més s’encarregaran del muntatge i seguiment de l’activitat. Tal com explica Daniel García, president de La Viuda Negra, en aquesta ocasió han confeccionat un passatge de nivell 9 sobre 10 pel que fa al terror. N’hi ha prou de llegir la història de partida, que està penjada a la pàgina web de l’entitat, per comprovar que no és una exageració.

La previsió és que els participants puguin fer el recorregut en un temps d’entre 9 i 16 minuts, tot i que aquest pot variar segons el grup. Pel que fa a les normes que cal seguir, García assegura que «en tenen més els de dins que els de fora», en referència al fet que els actors han de respectar un reglament que ronda les cinquanta regles. Els visitants, per la seva banda, han de seguir les normes habituals en aquests espais, com ara la prohibició de gravar i fer fotos, tocar els actors o fer marxa enrere. «Si algú té tanta por que considera que ha d’abandonar, cosa que ha passat alguna vegada, ho diu a l’actor i aquest l’acompanya a una de les sortides habilitades en el recorregut», explica el president. L’edat recomanada és a partir dels 12 anys, per bé que fins als 14 els joves han d’anar acompanyats d’un adult. Durant les sessions, que es faran en horari de 19.45h a 00.15h el dissabte 28, i de 19h a 01.00h el dimarts 31, hi haurà en paral·lel servei de bar amb tapes, un servei infantil que es farà càrrec dels nens, i alguna escena exterior per amenitzar l’espera dels qui no gosin entrar. «De totes maneres, el 95% de la gent que entra creu que ho està passant malament i és tot el contrari, s’estan divertint moltíssim, perquè juguem amb la por, no es tracta només d’espantar», explica el president.

La Viuda Negra destinarà la recaptació a l’associació Astafanias de famílies amb discapacitats psíquiques, inclòs el TEA, X-Fràgil i TDAH.

Les entrades tenen un preu de 6€ (5€ si es compren de manera anticipada).

L'entitat compta amb una trentena d'actors.

Un passatge del terror de nivell 9La Viuda Negra

tracking