Diari Més

Més d'una trentena d'autobusos surten de la província de Tarragona per participar en la manifestació de Barcelona

Centenars de passatgers viatgen amb pancartes de suport als líders de l'ANC i Òmnium

Diversos passatgers de Tarragona pugen a un dels autobusos que va cap a la concentració de Barcelona. Imatge del 21 d'octubre de 2017

passatgers, Jordi Cuixart, autobusos, mobilització, Tarragona, Jordi Sánchez, manifestacióSílvia Jardí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d'una trentena d'autobusos han sortit des de diferents punts de la demarcació de Tarragona amb passatgers que participaran a la manifestació per demanar la llibertat dels líders d'Òmnium Cultural i l'ANC i en defensa dels drets i de les llibertats. Des de la rambla Lluís Companys de Tarragona han sortit vuit autobusos amb gairebé 500 passatgers, carregats d'estelades i diverses pancartes on s'hi llegeix 'Save Europe' o 'Llibertat, us volem a casa'. Reus és el punt des d'on han sortit més vehicles, amb deu autocars i més de 600 reusencs. A Valls, en plena festa de Santa Úrsula, s'han mobilitzat set busos. Des de les Terres de l'Ebre també s'han organitzat una desena d'autobusos des de Tortosa o Amposta.

L’ANC i Òmnium han repartit llacets de color groc entre els passatgers en mostra de solidaritat i per exigir la sortida de la presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. A més, també s’han repartit cartells i pancartes per utilitzar a la manifestació, a més de les estelades que duien els manifestants, alguns a l’esquena, d’altres encara a la motxilla.

Els passatgers han anat pujant als autobusos a Tarragona entre les 14 hores i les 14.30 hores i molts desconeixien que el govern espanyol havia activat ja el 155 per cessar el president de la Generalitat i tots els consellers. Qui se n’havia assabentat, amb la ràdio enganxada a l’orella, ho comentava a la resta amb la determinació de defensar les seves idees a la manifestació.

«Per molt que l’Estat ho vulgui negar, al segle XXI tenim presos polítics a Catalunya per les seves idees», ha comentat la Júlia Cantó, una de les passatgeres, que ha assegurat que «si convé, anirem cada dia a defensar les idees» i que no faran «ni un pas enrere». La mateixa idea recollia Josep Maria Llort, un dels altres manifestants que es desplaça a Barcelona des de Tarragona, que creu que Catalunya «assolirà la independència perquè és el que la majoria del poble vol».

Pla obert d'un autobús a punt de marxar cap a la manifestació de Barcelona des de Tarragona. Imatge del 21 d'octubre de 2017

autobusos, Jordi Sánchez, passatgers, mobilització, Tarragona, Jordi Cuixart, manifestacióSílvia Jardí

tracking