Diari Més

Medi

La pluja recent 'desperta' les formigues voladores

Després d'un mes molt sec, les pluges dels últims dies han fet que apareguin i que es vegin arreu

Imatges de formigues voladores a la zona de Torres Jordi a Tarragona.

La pluja recent 'desperta' les formigues voladoresDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les típiques formigues voladores han fet acte de presència arreu de Catalunya després de les pluges registrades aquesta setmana. Després d'un mes en el qual pràcticament no havia plogut, l'aigua que va arribar aquesta setmana ha fet que les formigues voladores femelles, de dimensions més que considerables en molts casos, hagin sortit amb la finalitat de ser fecundades i convertir-se en reines dels seus propis formiguers.

Les femelles han aprofitat el canvi de temperatures i humitat després de les pluges per dispersar-se tant com els és possible. Els mascles, molt més petits, tenen un destí més efímer, doncs moren després d'intentar fecundar la femella.

Les formigues voladores no són un fenomen estrany, però normalment en aquesta època, els seus 'viatges' per localitzar parella són més espaiats en el temps. En aquesta ocasió s'ha produït un fenomen de concentració que hagi fet que sigui molt evident la seva presència. A la ciutat de Tarragona, la seva presència ha estat especialment alta.

tracking