Diari Més

Castells

La Fira Castells omple d'activitats el Pati de Valls i acosta el món casteller als més petits

La programació de la Fira de Santa Úrsula se suspèn en solidaritat a la manifestació per la llibertat dels líders de l'ANC i Òmnium

Pla mig de dos nens jugant a apilar taps com si siguin castells, durant la Fira Castells. Imatge del 21 d'octubre de 2017

activitats, Santi Terraza, Valls, Fira, nens, castellers, el Pati, castellsSílvia Jardí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pati de Valls s'omple aquest cap de setmana d'estands i activitats del fet casteller en la setena edició de Fira Castells amb motiu de la Fira de Santa Úrsula. En aquest espai es presenten totes les novetats en productes de temàtica castellera i s'han programat activitats diverses, la majoria dirigides a un públic infantil. El director, Santi Terraza, ha explicat que els nens poden «descobrir, familiaritzar-se i aproximar-se a la realitat dels castells», amb activitats didàctiques i d'altres més d'oci, com un rocòdrom que comparteix «similituds amb el fet de pujar als castells». L'organització preveu que la fira atraurà uns 6.000 visitants, igual que en l'edició anterior. La programació de la Fira ha estat suspesa de les 17 hores a les 19 hores en solidaritat amb la manifestació per l'alliberament dels líders de l'ANC i Òmnium que se celebra a Barcelona.

El Pati bull d'activitat aquest dissabte. Els nens que s'hi han acostat han pogut muntar diverses construccions de castells amb peces, també pintar taps de suro amb els colors de diverses colles i després muntar-los com castells, o fer polseres. Terraza ha explicat que les activitats programades, de tot tipus, tenen «ganxo» i combinen la part més lúdica amb les educatives perquè no només «vinguin a jugar» sinó també a aprendre.

A la fira, que compta amb una vintena d'estands, s'hi troba marxandatge, bijuteria, artesania, llibres o productes educatius, a més de figures i tot d'elements vinculats amb la temàtica castellera. La novetat a la mostra d'enguany és 'Castellers!' un joc de taula que combina l'enginy, les habilitats i els coneixements bàsics del món casteller.

En solidaritat amb els líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, la Fira Castells ha suspès les activitats programades de les cinc fins a les set de la tarda, les hores en què està programada la manifestació a Barcelona. En alguns casos, els actes s'han avançat al matí i en d'altres s'han endarrerit i se celebraran a partir de les set de la tarda.

Ha passat així amb tota la programació de la Fira de Santa Úrsula. Així, els actes al voltant del correbous, organitzats per l'Associació El Bou de Valls, s'han avançat cap a l'horari matinal. Els estands de la Fira Castells no hauran de tancar a les 20 hores sinó que podran perllongar l'activitat fins que ho considerin oportú. Els actes infantils del Fòrum familiar en la mateixa plaça del Pati també retardaran l'obertura a les set de la tarda. Així mateix, el contacontes amb la periodista Eli Carnicé, al vestíbul del Teatre Principal, s'endarrereix mitja hora i començarà a les set de la tarda.

La Unió Anelles de la Flama, entitat gestora del correfoc i la representació del ball parlat dels Diables de Valls, ha suspès aquestes dues activitats per la incompatibilitat logística d'alguns actes arran de la convocatòria de mobilitzacions.

Setè Simposi Casteller

La Fira Castells se celebra de forma paral·lela al Simposi, que enguany debat dos elements clau pel món casteller. D'una banda, la incorporació de xarxes d'assaig que gairebé totes les colles han començat a utilitzar totalment o parcial en assajos i que «han permès afavorir la intensitat de l'assaig», segons Terraza, perquè hi ha hagut casos en què ha facilitat crear un tercer assaig i amb poca gent es poden practicar construccions complicades. D'altra banda, s'aborden els drets d'imatge al món casteller «després de la pugna interna» sobre com s'han de tractar i assumir aquests drets en les retransmissions televisives.

tracking