Diari Més

Policial

Desmantellada una plantació de més de 1100 plantes de marihuana a Santa Oliva

Els Mossos van detenir una persona encarregada del manteniment del cultiu

Les plantes podrien adquirir el valor de 78000€ al mercat il·legal

Desmantellada una plantació de més de 1100 plantes de marihuana a Santa OlivaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria del Vendrell van aconseguir intervenir una plantació de marihuana indoor en un polígon industrial de Santa Oliva, municipi del Baix Penedès. A la nau utilitzada per al cultiu s’hi van trobar 1104 plantes que, segons informa el cos policial, podria arribar a tenir un valor de 78000€ al mercat il·legal.

La investigació, iniciada fa uns mesos, va permetre als agents de la policia catalana detenir un home de nacionalitat sèrbia el passat 16 d’octubre com a presumpte autor de delictes contra la sanitat pública i defraudació de fluid elèctric. A més d’aquest home, que era l’encarregat del manteniment de la plantació, els Mossos també van denunciar penalment el llogater de la nau industrial on es feia el cultiu per a la seva participació en els mateixos delictes.

D’entre els principals indicis i informacions que van propiciar la investigació dels Mossos en destaca la dels tècnics elèctrics, que veien com la nau tenia un consum elèctric 10 vegades superior a la mitjana facturada. Això es deu al fet que a la plantació hi havia 106 transformadors elèctrics i un grau molt alt de sofisticació del sistema elèctric. A més de les més de 1100 plantes incautades, els Mossos es van endur 84 làmpades per a cultiu indoor i un complex sistema de reg i de filtratge d’aire.

El detingut, de 38 anys, va passar a disposició del jutge d’instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell aquest dijous. Aquest en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

L'elevat consum elèctric va alertar els tècnics.

Desmantellada una plantació de més de 1100 plantes de marihuana a Santa OlivaMossos d'Esquadra

tracking